Áttétes hererák 22 évesen (jelige: BETTY)

Én egy 20 éves lány vagyok. Barátom bal heréjén találtak egy csomót, kivették és kiderült, hogy rák. Sajnos a CT vizsgálat alapján találtak áttétet a bal tüdején, ami 12 mm-es.

A jobb tüdő rendben van és a tüdő funkciója is OK. Ami engem nagyon zavar, hogy az alsó bal hasi részen a musculus psoasus izmon találtak szintén elváltozást, ami 10x8cm. Máshol nem találtak semmit és a többi szerve normálisan működik. 22 éves, sportoló, elég erős testalkatú. Kapja a kemoterápiát, eléggé jól bírja. Van étvágya, sok gyümölcsöt eszik és issza az Avemar vitaminokat is.

Nagyon félek, nem szeretném elveszíteni! Bízom abban, hogy legyőzi a rákot! Az orvosok azt mondták, hogy ha a hasában levő tumor mérete nem kicsinyül, akkor megműtik és kiveszik neki. Azt is mondták, hogy a kemotererápia a 12 mm-es áttétet a tüdején sikeresen eltávolítja általában. Neki rosszindulatú daganata van, de a jobbik fajtája.

Maguk szerint van esélye arra, hogy meggyógyuljon!? Szeretném a maguk véleményét kikérni, sokat jelentene számomra!

Jelenleg a betegség több szervrendszert érint a rekeszizom alatt és felett. Önmagában a hererák ma már az esetek jelentős részében gyógyítható betegségnek számít, ám ennek feltétele, hogy idejében, azaz korai stádiumban kerüljön felfedezésre. Ha még nincs áttét, az jelentősen növeli a gyógyulás esélyét.

A szervezetben jelenleg jelenlévő daganatok az alkalmazott kezelés mellett kisebbé válhatnak, esetleg eltűnhetnek (ilyenkor beszélünk úgynevezett komplett vagy teljes remisszióról). Sajnos azonban minden rosszindulatú betegségnél előfordulhat az is, hogy a tumor nem reagál jól az alkalmazott kombinált kemoterápiás kezelésre, s nem következik be a várt eredmény.

A kezelési lehetőségekről és azok nyomán a kilátásokról bővebben a beteget, a betegség pontos részleteit, a kórelőzményeket, a szövettani eredményeket ismerő kezelőorvos tud részleteiben felvilágosítást adni.

Kapcsolódó cikkek:
Here- és hímvesszőrák
Hererák: megelőzni nem, gyógyítani lehet
A herék önvizsgálata
Nem megyünk orvoshoz, mert félünk a betegségtől

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Eltávolított here
Hererák és mellkasfájdalom
Hererák kiújulása
Felépülés a hererákból
17 évesen csomó a herén
16 évesen csomó a herében
Hereciszta, enyhén „sorvadt” here
Borsónyi hereciszta
Félelem a hereráktól
16 éves fiú, csomó a mellékherében
Hereciszta
Vörös, fájó hímvessző
Csomók a herezacskón
Hereműtét utáni pszichoterápia

Top