Áttétes tüdőrák esélyei (jelige: Gyógyulás!)

Kérdésem: Bátyámnál – 53 éves -áttétes tüdőrákot állapítottak meg, az agyban és a pajzsmirigyben van áttét, nem műthető. Most kezdi a kemoterápiát. Szedi a Béres cseppet, a B-17 barackmag kivonatot tartalmazó olajat, tablettát és kúpot is, oxigénnel dúsított vizet és még a Flavint és C vitamint is.

Milyenek a gyógyulási esélyei? Mit tehetnénk, hogy még sokáig élhessen?

Elsősorban a kemoterápiától remélhető a betegség lefolyásának lassítása. Az egyéb alternatív kezelési formák, melyeket felsorol, jelenleg nem bizonyított hatásúak. A szoros onkológiai ellátástól remélheti a legjobb esélyeket.

Magunk az alternativ készítményekkel kapcsolatosan nem foglalunk állást, mert ezek nem képezik a mindennapos orovoslás eszköztárát. Átfogó klinikai vizsgálatok híján a legtöbb ilyen készítménynél nem tudjuk megmondani, hogy a konkrét páciens adott betegsége esetén a jelenlegi állapot fenntartását vagy élhetőbb élelet biztosan remélni lehet-e általuk. Különféle étrendkiegészítőket, speciális gyógyászati célra szánt tápszereket az orvosi gyakorlatban is alkalmaznak, ám azok nem helyettesíthetik a klinikai onkológiai kezeléseket.

A konkrét esetben mindig konzultációt javaslunk a kezelőorvossal, hiszen a gyógyulási esélyekről is egyedül ő adhat hiteles információt, mivel ő ismeri a beteget, a konkrét kórelőzményeket, valamint a páciens jelenlegi testi és lelki állapotát.

Kapcsolódó cikkek:
Tüdőrák
Fájdalomcsillapítás
A kemoterápia célja és a kezelés típusai
Ahogyan az életre, a búcsúra is készülni kell

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Tüdőrák, morfium
Tüdőrák és esélyek
Tüdőrák: hogyan tovább?
Tüdőrák kemoterápiája

Top