Áttétes végbélrákos beteg (jelige: aggódó gyermek)

Édesapám (74 éves) kivizsgálásával végbélrákot diagnosztizáltak máj és tüdőáttéttel. Kemoterápiás kezelést, majd utána műtétet javasoltak. A kórházból hazaküldték, mivel, hogy náluk nem végeznek ilyen kemoterápiás kezelést csak a megyei kórházban, de azt nem közölték, mely módon kell tovább lépnünk ez irányban. Milyen esélye van ilyen idős korban a túlélésre? Minél előbbi intézkedés? Avemart ajánlják-e kiegészítő kezelésként?

Haladéktalanul keressék fel a megyei kórház onkológiai osztályát, ott véleményt tudnak formálni a szükséges kezelések sorrendjéről. (Az onkológiák elérhetőségével kapcsolatban segítséget kaphat a portálunk főlapján található térképes adatbázisból is.)

A betegség feltételezhető lefolyásáról (prognózisáról) ugyancsak az az onkológus tud felvilágosítást adni, aki pontosan ismeri édesapja leleteit, kórelőzményeit, a daganat és az áttétek stádiumát.

Magunk az alternativ készítményekkel kapcsolatosan nem foglalunk állást, mert ezek nem képezik a mindennapos orovoslás eszköztárát. Átfogó klinikai vizsgálatok híján a legtöbb ilyen készítménynél nem tudjuk megmondani, hogy a konkrét páciens adott betegsége esetén a jelenlegi állapot fenntartását vagy élhetőbb élelet biztosan remélni lehet-e általuk. Különféle étrendkiegészítőket, speciális gyógyászati célra szánt tápszereket az orvosi gyakorlatban is alkalmaznak, ám azok nem helyettesíthetik a klinikai onkológiai kezeléseket. A konkrét esetben mindig konzultációt javaslunk a kezelőorvossal.

Kapcsolódó cikkek:
Vastag- és végbélrák
Több időt kellene a wc-n tölteni

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Táplálékkiegészítő hatása
Béres csepp kemoterápia alatt
Nyelőcsőrák és gránátalma
Kérdés a Flavin 7-ről
Kis deuterium-tartalmú víz
Kérdés a Vitanak PX-4-ről
Kérdés a B17-ről
Ki írhatja fel az Avemart?

Top