B17 jó a májrákra? (jelige: májrák)

Egyik családtagomnak májrákja van. Most kemoterápiás kezelést kap. Áttét nincs, viszont a daganat a máj mindkét lebenyét érinti. Hallottunk egy készítményről, aminek a neve: B17 vitamin Amigdalin injekció.

Szeretném kikérni a véleményüket erről a termékről, hogy érdemes-e kipróbálni? Mennyire hatékony? Tudom, hogy minden betegnél más hatással lehet, de mi csak hallottunk róla és nem tudjuk milyen mellékhatásai lehetnek, s erre a ráktípusra egyáltalán használható-e?

Az Ön által említett készítménnyel kapcsolatban tudomásunk szerint jelenleg nem áll rendelkezésre olyan statisztikailag bizonyító erejű klinikai gyógyszerkutatási vizsgálat, amely igazolná, hogy a készítmény konkrét daganatos betegnél történő alkalmazásakor megnyúlik a betegség rosszabbodásáig hátralévő idő, illetve hogy alkalmazása mellett hosszabbodik-e a teljes túlélés.

A bizonyítékokon alapuló kutatási vizsgálatok eredménye nélkül nem tudunk arra a kérdésére válaszolni, mennyire hatékony (hatékony-e) ez a szer, s arra sem, hogy a családtagjánál fennálló májrák esetén használható-e.

Kapcsolódó cikkek:
Májrák
Gyógyszerfejlesztés: küzdelem az idővel

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Kemó és immunrendszer
Táplálékkiegészítők hatása
Kérdés a B17-ről
Májdaganat tünet nélkül
Májrák kezelése

Top