Béres csepp kemoterápia alatt

Édesapám vastagbélrák után most áttétes májrákban szenved. A Vajdaságban, Újvidéken kezelik, két hetente kemoterápiás kezelést kap. A nővéremmel mindent megteszünk a gyógyulásáért, kéthetente küldjük haza a gyógyszeres csomagot:
Flavin77 rost
Avenmar
Őssejtképződést serkentő gyógyszer
Béres csepp

Kérdéseim a következők lennének:
A tényleges kemoterápia ideje alatt is szedheti ezeket a szereket? Vagy csak a két terápia között?

Az egyik otthoni orvos azt mondta, hogy a B vitamin nincs jó hatással a gyógyulásra, illetve, hogy a Béres csepp szedését is abba kell hagyni.

Ezért kérdezném, hogy mi a véleményük ezen felsorolt készítmények, és a kemoterápia keveréséről? Hagyjuk abba az összes készítmény szedését ?

Amikor az onkológusok azt javasolják, hogy a tényleges kemoterápia ideje alatt ne szedje a beteg a táplálékkiegészítő készítményeket, ennek az az oka, hogy általában ezekkel a készítményekkel nem történtek olyan tudományos igényű vizsgálatok, hogy milyen kölcsönhatásba (orvosi kifejezéssel: interakcióba) lépnek a szokásosan alkalmazott kemoterápiás készítményekkel.

Legjobb tudomásunk szerint a Béres csepp és az Avemar esetében történtek olyan klinikai vizsgálatok, amikor ezeket a készítményeket a kemoterápiás kezeléssel párhuzamosan alkalmazták, és nem észleltek az együttes alkalmazással kapcsolatba hozható problémát.

Top