Borsónyi hereciszta

Van egy borsószemnyi hereciszta a jobb herémen. Már hónapok óta fáj, voltam here ultrahangon, ahol semmi nagyobb gondot nem láttak, csak a gyulladás miatt kicsit több víz van benne. Gyulladásra gyulladáscsökkentőt írtak, ami csak részben szünteti a fájdalmat, de ha elfogy a gyulladáscsökkentő, ismét erős, nehezen viselhető fájdalmaim vannak. Persze műtétet nem akar az orvos, de ez így munka mellett nehezen viselhető. Több mint 2 hónapja aktívan nagy mennyiségű gyulladáscsökkentőket szedek, de semmi változás. Már a veséimen is nyomást érzek, valószínű a gyógyszerektől, vagy a gyulladástól.

Azt szeretném megtudni, hogy meg lehet-e szüntetni az ilyen jellegű gyulladást egyszerűen gyulladáscsökkentővel, vagy ez csak szintentartás?És ha igen, akkor nagyjából mennyi idő egy ilyen jellegű gyulladás megszűnése?

Amennyiben panaszai nem szűnnek, illetve újabb panasz jelentkezik, ismételt orvosi vizsgálat indokolt. Feltételezzük, hogy úgynevezett nem-szteroid gyulladáscsökkentő készítményt kap, amely a gyulladáscsökkentés mellett fájdalomcsillapító és lázcsillapító hatású. Önnél valószínűleg a fájdalomcsillapító hatás eredményezi a tünetek mérséklődését, s ezért tér vissza a gyógyszer elfogyása után a fájdalom.

Leletei és konkrét gyógyszerei ismerete nélkül, látatlanban nem állíthatunk fel diagnózist arrról, hogy az Ön gyulladása esetében mire lehet számítani vagy mi volna a konkrét esetben a célravivő terápia. Azt javasoljuk tehát, hogy ismételten konzultáljon a kórelőzményeket pontosan ismerő kezelőorvosával.

Kapcsolódó cikkek:
Here- és hímvesszőrák
A herék önvizsgálata
Férfiak tumoros betegségei

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Félelem a hereráktól
Vörös, fájó hímvessző
26 éves hererákos férfi
Hererákgyanú és kábítószerek
Felépülés a hererákból
Hererák kiújulása
Eltávolított here
16 éves fiú, csomó a mellékherében
Hereműtét utáni pszichoterápia

Top