Célzott terápia (jelige: Tájékoztatás kérés)

Felkeltette figyelmem az a cikk, amit a molekulárisan célzott terápiáról olvastam a daganatos betegek gyógyításában. Már korábban is olvastam az ún. CMT gyógyszerekről, de elérhetőségükről semmilyen tájékoztatást nem kaptam.

Kérem, hogy szíveskedjenek tájékoztatni, hogy ki írhatja fel a gyógyszert, mi a neve, milyen úton lehet beszerezni, honnan és mennyiért? Nagyon fontos, hogy információt szerezzek ezekről a gyógyszerekről, mert sajnos édesapámnak hólyagalappal összekapaszkodó végdaganata van. (sikeretelen műtét)

Hagyományos polykemoterápiás kezelést kap 2 hetente. Be lehet illeszteni a gyógyszeres kezelést a kemoterápiás kezelések közé?

Levelében végdaganatot írt, de feltételezzük, hogy végbéldaganatról van szó. Ebben a betegségben alkalmazható célzott terápiák adására akkor van lehetőség, amennyiben távoli áttét is ismert a betegnél. Infúzióban adható készítményekről van szó, amelyeket nem lehet receptre felírni. Ezeket a készítményeket lehet kemoterápia mellett alkalmazni. 

Az egyik készítmény az erekre hat, a daganatot ellátó/tápláló erek növekedését gátolja, bizonyos betegségek és kórelőzmények fennállása, illetve bizonyos gyógyszerek szedése mellett azonban nem alkalmazható.  A másik készítmény a daganatos sejtek felszínén meglévő növekedési faktorra hat. Onkológusa tudja tájékoztatni ezekről a kezelésekről, s arról, hogy édesapja esetében ezek alkalmazhatók-e. 

Kapcsolódó cikkek:
Vastagbél- és végbélrák: a tumort veszik célba
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Kinek jussok korszerű gyógyszer?
Vastag- és végbélrák

Top