Conisatio után babát tervezve

Egy éve volt egy conisatióm többszöri P3 cyt. eredmény után. HPV szűrés: 16, 66,68,58. Conisatió után egyszer volt P3 és legutóbbi 2x P2 eredmény. HPV kontroll: pozitív, de nem azonosított HPV típusokat tartalmaz.

Problémám, hogy a műtét után rendszeresen visszatérő (kb. 2-3 havonta) égő érzést érzek a hüvelyben és az egész szeméremrésben. Folyás nincs, inkább száraznak érzem. (Műtét előtt soha életemben semmilyen bajom nem volt, még egy gomba sem.)

Mindig Klion D100 kúpot és tablettát kapok. Kérdésem, hogy jó-e ez a terápia, hiszen mindig visszatér a probléma. Nem sok-e ennyi antibiotikum? Minden kezelés után Gynoflort is használok, sőt utána hetente egyszer Gynophillus-t is, mégsem szűnik a baj, ill. visszatér. Mi okozhatja ezt? Hogyan lehetne ettől végleg megszabadulni? Minden higiéniás szabályt betartok! Csak óvszerrel védekezünk a párommal.
Volt már egy tenyésztéses vizsgálat is, ahol „csak” Ureaplasma tenyészett ki, minden más negatív volt. Arra kaptam antibiotikumot.

Másik kérdésem, hogy eltávolíthatták-e a műtétkor a HPV-t? Lehetséges ez? Nagyon örülök neki, de ilyet még nem hallottam!

És még egy. Párommal babát szeretnénk. 29 éves vagyok. Conisatió után 4 hónappal meg is próbáltuk, azonnal teherbe is estem, de 6 hetesen elvetéltem. Ennek lassan fél éve. Tudom, hogy próbálkozhatnánk már újra, de nem merek, mert ezek a levelem elején említett égő panaszok rendszeresen visszatérnek, most is van, kétségbe vagyok esve teljesen. Nagyon nem szeretném, ha újra baj lenne és elveszítenénk a babát. Csak úgy merünk újra próbálkozni, ha megszabadulok ezektől a bajoktól! Mit tehetnék/tehetnénk? Párom mindenben támogat, kész bármilyen vizsgálatra ő is, ha szükséges.

A hüvelyi panaszok okát tisztázni kell, elsősorban váladékvizsgálat, tenyésztés útján meghatározni a kórokozót, majd célzottan kezelni. A levelében említett hüvelykúp egy nagyon hatásos hüvelykúp, amennyiben rá van szükség, vagyis olyan kórokozóra adják, amely érzékeny erre a gyógyszerre. A kezelésmentes időszakban tejsav tartalmú hüvelykezelés alkalmazásával visszaállítható a normális hüvelyflóra és a hüvely normális sav-bázis egyensúlya (szakszóval pH értéke).

A conisatio során gyakran sikerül a HPV-vel fertőzött terület kimetszése is. Önmagában a tünetei nem zárják ki azt, hogy gyermekvállaláson gondolkozzanak ismételten.

Kapcsolódó cikkek:
Több rákbetegségért is vírusok a felelősek
Méhnyakrák: hogyan pusztít a HPV? (video)
Méhnyakrák: a vírusok és a stressz kapcsolata
Vírusból méhnyakrák: oltás kinek, hol, mennyiért?

Méhnyakszűrés
Nőket veszélyeztető rákok
Védőoltás a méhnyakrák ellen

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
P3 és HPV, immunrendszer erősítése
Citológiai eredmény: P2
P2-es eredmény, reaktív elváltozás
P3-P2 váltakozás, konizáció
P3 és biopszia
P3, sil1 rákszűrési eredmény
P3 CINIII, abbahagyott dohányzás
Petefészekciszta és P3
P3, CIN2
P3, LIS
P3-as kismama
P3 és terhesség

P4-es kismama
Méhszájseb, P4-es eredmény
Méhnyakszűrés, P4-es eredmény
Nőgyógyászati félelmek
P3 és HPV 19 évesen
Öröklődő méhnyakrák?
Hogyan tovább?
Méhnyakrák és szexualitás 2.
Gyötrődő kismama
Méhnyakszűrés, P3, idegkimerülés
Méhnyakszűrés, nem múló méhszájseb
Méhnyakrák: hüvelyszárasság a műtét után
Méhnyakszűrés eredmény: P3
Aggodalom a HPV miatt
Örökölhető-e a HPV?

Top