Csontdaganat 30 évesen (jelige: saci)

A férjem 30 éves. 2 éve kiderült, hogy medence-, kereszt-, farokcsont daganata van. A szövettani eredmény periphaeriás neuroectodermális kissejtes tumort igazolt. A daganat nagysága akkor 4,5 cm volt. Kapott kemót, sugarat és a daganat 10 cm lett. A műtéti beavatkozást nem javasolták. Ennek ellenére dolgozik és hála istennek jól van. A kérdésem az lenne: van-e valami gyógyszer, gyógymód, bármi, ami hozzásegítené a további javuláshoz?

Mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánok, ha van valaki, akinek ilyen vagy hasonló betegsége van vagy bármilyen hasznos tanácsot tud adni, szívesen venném a sacika2010@hotmail.com címen.

Valószínűleg azért nem javasolták a műtéti beavatkozást, mert nem lehetne még nagyobb műtéttel sem teljesen eltávolítani a daganatot, s ezért is döntöttek az orvosok a kemoterápia, illetve a sugárkezelés mellett. Az sajnos nem jó, hogy mindennek ellenére jelenleg nagyobb a daganat, mint korábban volt, mert ez azt sugallja, hogy ez a ritka daganat nem vagy rosszul reagál a daganatgátló kezelésekre. Leveléből nem derült ki, hogy milyen kezeléseket kapott férje, de amennyiben a különféle kiegészítő kezelésekre, természetgyógyászati készítményekre gondol kérdésében, sajnos mi sem tudunk olyan gyógymódot mondani, ami orvosilag bizonyítottan hatékonyabb a szokásos onkológiai kezeléseknél.

Kapcsolódó cikkek:
Csontáttétek
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugár- és kemoterápa: a félelmetes kezelések
Vérszegénység is veszélyezteti a daganatos beteget
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Fájdalomcsillapítás: opioidokkal a fájdalmak ellen

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Jóindulatú csontdaganat, MR
Leukémia helyett csontrák
Csontvelőrák lehetséges kezelése
Csontvelőrák 40 évesen
Csontrák, csípőprotézis
Pathológiás dúsulás a csontokban
Csontáttétek: csontépítés, csontfalás
Gyanús csontfájdalom: csontáttét?
Csontáttét és izotópos fájdalomcsillapítás
Nagy csontfájdalom
Gerinc metasztázis
Csontáttétes tüdőrák esélye
Csontáttétek ellátása
Aggasztó csontizotóp
Csontvizsgálat menete
Csontáttét fájdalmai
Áttétek a gerincen

Top