Csontdaganat (jelige: nagypapám)

Az én nagypapám csontdaganatban szenved. Sokat fekszik ágyban. Én 10 éves unokája vagyok. Mit csináljak, hogy újra tudjon velem játszani? Köszönöm, hogy meghallgatták a kérdésemet.

Beszéld meg a szüleiddel, hogy mit gondolnak, hogyan tudnál együtt lenni a nagypapáddal, és tedd fel nekik is azt a kérdést, amit nekünk megírtál. Mi nem ismerjük a részleteket, ők többet tudnak nálunk a nagypapád állapotáról és betegségéről, így jobban tudnak válaszolni a kérdéseidre.

Sajnos vannak olyan betegségek, amelyek ágyhoz kötik az embert, most a Te nagypapádat is. Gyakran a panaszok és a betegség azzal is jár, hogy nincs mindig ereje játszani, akár csak társasozni is az unokájával, akivel korábban sokat játszott.

Egy beteg emberhez mindig sok türelemre van szükség, s meg kell érteni azt is, ha fáradtsága, gyengesége miatt már nem tud úgy együtt lenni a szeretteivel mint korábban. Viszont a betegségében is egészen biztosan fontos számára az, hogy együtt lehessen azokkal, akiket szeret, s akik őt szeretik.

Kapcsolódó cikkek:
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Nem lemondani a mindennapi örömökről
Családban is lehet magányos a beteg
Fájdalomcsillapítás

Top