Daganat a hasban és áttétek

Egy specialistát vagy orvost keresek, aki a hasban lévő daganatokkal, illetve ebből eredő áttétekkel foglalkozik, aki talán segíteni tudna! Mindegy melyik régióból az országban. Név, telefonszám, vagy e-mail cím érdekelne.

Egy hasi daganat nagyon sokféle eredetű lehet, okozhatja a belek rosszindulatú folyamata, lehet gyomor, máj, hasnyálmirigy eredetű. Amennyiben a nyirokcsomókban látszik a daganat, ez lehet hematológiai (vérképzőrendszeri) eredetű is. Tehát általánosságban nem lehet megmondani, hogy a hasi daganatok kezelésére milyen szakemberhez kell fordulni, nagy valószínűséggel onkológushoz vagy hematológushoz.

Azt, hogy honnan ered a daganat, milyen a szövettana, s így milyen típusú osztályon kezelik, szövettani vizsgálat döntheti el –  feltéve, hogy a hasban lévő elváltozás tényleg daganatos betegség, és nem valamilyen más folyamat (pl. tályogok, gyulladáshoz társult megnagyobbodott nyirokcsomók). A „hasi daganat” tehát rendkívül általános kifejezés, ennek nyomán nem lehet meghatározni sem a betegséget, sem annak kezelését. Konkrét intézményt nem tudunk ajánlani, a kezelést nyújtó osztályon érdemes érdeklődni arról, hogy az adott betegséget ott kezelik-e nagyobb számban, illetve személyre szabottan mit javasolnak.

Kapcsolódó cikkek:
Vérszegénység is veszélyezteti a daganatos beteget
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Kemoterápia: sejtmérgektől a célzott kezelésekig
Sugár- és kemoterápa: a félelmetes kezelések
A kemoterápiás kezelés mellékhatásai
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni

Top