Depresszió a rákban (jelige: Depresszió könyv)

Édesanyám súlyos depresszióval küzd, mely a rákos megbetegedésével és a kemoterápiás kezelések összefüggésében alakult ki nála. Felvettük a kapcsolatot szakemberrel, illetve támogatjuk mindenben, de érdeklődni szeretnék, létezik-e olyan könyv, ami kimondottan beteg embereknek szól a rák és a depresszió kapcsolatáról és az ebből való kilábalásból, mert úgy érzem, hogy ez sokat segíthetne állapotán, hiszen ha nem osztja meg a félelmeit, egy megfelelő könyvből is erőt tudna meríteni.

Azt írja, felvették a kapcsolatot szakemberrel. Ebben az esetben a pszichiáter megfelelő gyógyszereket írhat elő, melyek a súlyos depressziós állapotot rendezhetik, javíthatják.

Kifejezetten betegeknek szóló könyvről a rák és a depresszió  témakörben nem tudunk, de javasoljuk olvassák el Dr. Ormos Gábor: A depresszióról mindenkinek c. művét. Közérthető és fontos információkat tartalmaz a gyógyulással kapcsolatban.

Néha segítség az is, ha sorstársak tapasztalataiból meríthet a beteg erőt és kitartást. Beata Bishop: Ideje a gyógyításnak (Egészségforrás Alapítvány) vagy Singer Magdolna: A rák jegyében (Cégér Kiadó, 1995) betegség és gyógyulás története két nagyszerű asszony küzdelmét mutatja be. E témakörben jótékony olvasmány Igácz Piroska: A rák visszafele is haladhat – történetek rákos betegekről című kötete vagy Marion Stroud: Rákbeteg a családban (Akadémia kiadó, 1995) mindnyájuk számára hasznos lehet.

Kapcsolódó cikkek:
Kicsorbítható az éle Démoklész kardjának
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Nem lemondani a mindennapi örömökről
Családban is lehet magányos a beteg
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések

Top