Élettoldás kemoterápiával (jelige: kicsivacak)

Édesanyám kb. 1 hónap alatt 10-12 kg-t fogyott, napközben 37-38,3 celsius a testhőmérséklete, erre lázcsillapítót kap. A CT eredménye még nem került elemzésre, így csak az alábbi eredményeit tudjuk: jobb mellkas retrachalt, jobb rekeszív 4 harántujjal magasabban áll, felette dorsalisan, medialisan 4,5×4 cm átmérőjű, kerek árnyéktöbblet látható, a sinust folyadék tölti ki. A jobb hilus kiszélesedett, bal oldalon kóros nem észlelhető. A cor norm. alakú és nagyságú. Scleroticus aorta egyenletesen tágult. A jobb rekesz felett kevés pleurális folyadék látható. A máj fokozott reflectivitású, homogen. Epeutak nem tágabbak. Pancreas szerkezete megtartott. A lép homogen. A vesék alakja, nagysága szabályos, a jobb vese cranuialis harmadában 8-mm-es cysta van. Hasi aorta nem tágabb. Kismedencében kóros echoeltérés nem látható. Kóros kokárda nem látszik.

Vélemény: St.post cholecystectomiam Steatosis hepatis Cysta renis I.d. A jobb rekesz felett pleuralis folyadék. Jól mozgó hangszalagok. A carina tracheae alapja jelentősen szétnyomott. A bal oldal ép. A jobb oldalon a felsőlebeny hörgők épek. A br.intermediusban fehér necrotikus felszinű terime ül, azt teljesen lezárja. Excisió és vérzéscsillapítás történt. MGG-al festett sejtszegény kenetekben hám jellegű malignus daganat alapos gyanúja felmerül (verosim.laphám). C.C.microcell.pulm.(SCC).

Hát itt tartunk. A kezelő főorvos szerint nem túl sok időnk van és Édesanyámnak csak kemoterápiával lehet valamelyest hosszabbítani az életét (szerintem a szenvedéseit). Tényleg csak ez a módszer az „esélyünk”? B-17 vagy a Middlexi fagyasztás nem lenne jobb? Kihez fordulhatunk „emberibb „segítségért?

Meggyőződésünk, hogy az Ön által említett vitaminkészítmény „nem lenne jobb”, az nem alternativája a kemoterápiának. A másik, a fagyasztásos módszeren nem tudjuk pontosan mire gondolt.

Amennyiben microcellularis carcinomáról (kissejtes vagy zabszemsejtes rákról) van szó, az az esetek jelentős részében jól reagál kemoterápiára, s a daganat visszaszorítható, bár kiújulásra hajlamos. Az ön által küldött információk némiképp ellentmondóak, mert a lelet utolsó két sorában  a „hám jellegű malignus daganat gyanúja, verosim laphámrák” nem azonos a microcellularis carcinomával.  Amennyiben nem microcellularis rákról van szó, és a betegség nem ad sokfelé áttétet, sugárterápia is szóba jöhet.

„Emberi” segítséget Ön is adhat az édesanyjának, de az orvosok, az onkológusok is olyan emberek, akik a várható hatások és mellékhatások mérlegelése után próbálják meghatározni azt a kezelési kombinációt, amellyel a jelen lehetőségekhez képest elfogadható életminőségben, a betegség rosszabbodásával (progressziójával) járó kínzó tüneteket elodázva élhet Önökkel még az édesanyjuk.

Kapcsolódó cikkek:
Tüdőrák
Tüdőrákok: kis és nem kissejtes daganatok
Egyre fiatalabbak a tüdőrákosok, több a nőbeteg
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
A magányos haldoklás ellen küzdenek
Ahogyan az életre, a búcsúra is készülni kell

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Kissejtes tüdőrák 2.
Kissejtes tüdőrák
Tüdőrák célzott kezelés
Tüdőrák, kemoterápia és halál
Tüdőrák sorstársak
Tüdőrák: hogyan tovább?

Top