Emlőrák, csontáttétek, konzílium (jelige: Cinthy)

Korábban már írtam Önöknek /”Emlőrák következtében csontáttétek”/, de úgy érzem, hogy az itteni lehetőségek korlátozottak és én szeretném a problémát egy szakértő orvossal személyesen megbeszélni. Ebben kérném a segítségüket, hogy tudnak-e ilyen lehetőségről, ahol a rendelkezésemre álló leletek, információk birtokában kaphatnék tájékoztatást és választ a kérdéseimre. Sajnos nem érzem kielégítőnek Édesanyám orvosának hozzáállását, tájékoztatását, törődését. Nem tudom hová fordulhatnék, különösen a mostani kaotikus egészségügyi helyzetben. Ha van ilyen lehetőség, kérem szíveskedjenek megírni hová fordulhatnék, mert jelen helyzetben tehetetlenül nézem Édesanyám szenvedéseit.

Az Önök jelenlegi helyeztében egy másik, Önöktől földrajzilag/közlekedésileg elérhető onkológiai centrumban érdemes úgynevezett másod-szakvéleményt kérni az onkológiai centrum vezetőjétől vagy helyettesétől. A legtöbb osztályvezető főorvosnak vannak ambuláns rendelési időpontjai, amikor fogadnak betegeket időpont egyeztetéssel, bizonyos helyeken anélkül is.

Amennyiben az előző levelünkben a csontáttétek kapcsán említett  fájdalomcsillapító, illetve biszfoszfonát kezelés mellett édesanyjának még mindig vannak fájdalmai, és ezek köthetőek egy meghatározott csontterülethez, akkor sugárterápiás konzílium alapján sugárkezelés is szóba jöhet. Amennyiben ez a helyzet, akkor másodvéleményt valószínűleg egy olyan onkológiai centrumban érdemes kérnie, ahol sugárkezelési lehetőség is van (hogy ne kelljen egy harmadik helyre menniük, ha az onkológus ilyet javasol).

Kapcsolódó cikkek:
Emlőrák
Csontfájdalmak sajátos kezelése
Fájdalomambulanciák

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Emlőrák következtében csontáttétek
Hasnyálmirigyrák – csontáttét kemoterápia nélkül
Áttétek a gerincen
Csontáttét fájdalmai

Top