Eredményre várva (jelgie: Prosztatarák)

Szeretném megkérdezni, hogy a prosztatarák gyógyítása szempontjából a János Kórház urológiai osztályát mennyire lehet megfelelőnek tartani? Édesapámtól 1 hónapja vettek szövetmintát, de még nem végeztek a kiértékeléssel. Ez idő alatt Apukám állapota sajnos romlott: visszatérő véres vizelet, jelentős vérnyomásingadozás, étvágytalanság és derékfájás jelentkezett.

Kihez fordulhatnék segítségért, volna esetleg olyan (akár) magánrendelő, ahol azonnal kivizsgálnák?

Rendelkezésünkre álló információk híján meghaladja lehetőségeinket, hogy adott kórházakról, kórházi osztályokról nyilvánítsunk véleményt. Általánosságban viszont azt mondhatjuk, hogy az egyhónapos szövettani eredményre való várakozás valóban hosszabb a szokásos leletezési időnél.

A mintavételt végző orvosnál, esetleg az osztályos főorvosnál, végső esetben a patológiai osztály leletezést végző orvosánál vagy a patológia osztályvezető főorvosánál meg lehet kísérelni, hogy édesapja személyesen érdeklődik az eredményről. A szövettani vizsgálat eredménye feltétlenül szükséges a diagnózis felállításához és a kezelési terv meghatározásához.

Az újabb panaszok ismételten kivizsgálást igényelnek, amely miatt szintén érdemes ismételten az urológushoz fordulni. Fordulhatnak egy Önökhöz közeli onkológiai centrumhoz is további ellátásért vagy másodvéleményért, s bizonyos esetekben nekik is lehetőségük van bekérni a további kezeléshez édesapja szövettani leletét. Természetesen vannak magánrendelők, illetve magánkórházak is, ahol további ellátást kaphatnak, de ott a vizsgálatokat és a beavatkozásokat gyakran nem támogatja az egészségbiztosító.

Kapcsolódó cikkek:
Prosztatarák
Prosztatabajok
Prosztataszűrés

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Prosztatarák és mellnövekedés
Prosztatarák és elhízás
Prosztatarák 39 évesen
Prosztatarák kezelése
Csontáttét fájdalmai

Top