Ewing sarcoma 16 évesen: alternatív készítmények

Van egy 16 éves fiam, akinek Ewing sarcoma volt a lapockájában. Eltávolították és most lesz az őssejt transzfúzió. Ezen ha túl leszünk, szeretném kipróbálni a Preventa vizet, de sajnos nincs rá anyagi fedezetem. Kitől lehetne segítséget kérni? Honnan tudja egy daganatos ember, hogy mit próbáljon ki amikor annyi „csodaszer” létezik és annyiféle rákbetegség? Némelyik pénztárcafüggő is. Mindenki szeretne meggyógyulni. Van valamilyen lista, ami leírja, hogy megelőzésre ennél a daganatnál ezt javasoljuk, a gyógyultaknál meg ezt? Vagy mindenki választ amit meg tud fizetni vagy ami neki szimpatikus?

Nemcsak a daganatos ember nem tudja, hogy mit próbáljon ki, mit érdemes alkalmazni az egyes betegségek bizonyos stádiumaiban az Ön által említett „csodaszerek közül”. Sajnos az orvosok, onkológusok sem tudják, mert ezekkel a készítményekkel jellemzően nem történtek meg azok a nagy esetszámú, sok száz vagy ezer beteget bevonó vizsgálatok, amely alapján az Önben is felmerülő kérdésekre tudományos megalapozottságú választ lehetne adni.

Nincs olyan lista, hogy mit szedjen a daganatos betegségben még nem szenvedő ember, mit szedjen az, akinek áttétes betegsége van vagy mit alkalmazzon az, akiből kioperáltak egy daganatot, és műtét utáni, úgynevezett adjuváns onkológiai kezelésben (sugárkezelés, kemoterápia, hormonkezelés) részesül, amelynek az a célja, hogy gátolja vagy elodázza a betegség kiújulását.

Az onkológiai, adjuváns kezeléseket jól felépített, statisztikailag korrekten értékelt, nagy betegszámú vizsgálatok alapján határozzák meg, s mivel ezek bizonyítottan előnyösnek bizonyulnak azokhoz képest mint akik nem részesülnek a kezelésekben, ezért támogatja alkalmazásukat sok százezer, olykor ciklusonként több millió forinttal a társadalombiztosítás. A kereskedelmi termékekről nincsenek ekként értékelt tudományos adatok, ami alapján eldönthető lenne, hogy egyiktől vagy másiktól egy adott rákbetegség konkrét stádiumában mi várható.

Kapcsolódó cikkek:
Alternatív kezelések: miért nem foglalunk állást?
Veszélyesek lehetnek a csodaszerek
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Segítség a rákbetegek családtagjainak
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Kicsorbítható az éle Démoklész kardjának

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Ewing sarcoma 28 évesen
Óriási tüdődaganat 28 évesen
Szarkóma 26 évesen
Rosszindulatú szarkóma
8 kilogrammos chondrosarcoma
Csomó a combban
Sarcoma 28 évesen
Sarcoma a combban
Váladékos daganat
Tüdőrákban időt nyerni

Top