Ewing szarkóma 28 évesen (jelige: Ragany 1979)

Más nincs hátra mint előre. Ismét itt vagyok, túl vagyok a műtéten, éltávolították a daganatokat. Ugyanaz igazolódott mint tavaly: extraskeletalis Ewing sarcoma, gred 3., de örülök neki!

Sebaj, most ez a dolgunk: leküzdeni és felülkerekedni ezen a betegségen, fel a fejjel, csak bátran! Ne feledjük, mi voltunk előbb, ők szállták meg aljas módon testünket, úgyhogy csak pozitívan: ami nem öl meg, az erőt ad.

Sok-sok vitamin és akarat, ezt a háborút nekünk kell megnyerni, és az eszetekbe se jusson, hogy mi lesz ha… Nem. Ebből egy út vezet kifelé és azt komolyan kell venni, nem szabad róla letérni. Ha meg akarsz igazán gyógyulni, nem is gondolnád, de már megtetted az első lépést.

Minden jót kívánok kedves sorstársak! (Az Avemartól fáj a hasam. Másnak is?)

Leveléből az derül ki, hogy a korábban műtött extraosszeális (csonton kívül jelentkező) Ewing szarkóma újult ki Önnél, s mint korábban írta, emiatt került sor ismételten műtétre, hogy a daganatok (áttétek) eltávolításával csökkentsék Önnél a tumortömeget.

Kívánjuk, hogy optimizmusát, küzdeni akarását tartsa meg a most valószínűleg következő onkológiai kezelések idején is, hiszen abból nemcsak Ön, hanem az Ön környezetében lévők, más betegek is erőt meríthetnek, s közel sem mindegy, hogy miként éli meg egy beteg azokat az időszakokat, amelyeket kényszerűségből a kórházban kell töltenie.

Kapcsolódó cikkek:
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Nem lemondani a mindennapi örömökről
Családban is lehet magányos a beteg
Kicsorbítható az éle Démoklész kardjának
Segítség a rákbetegek családtagjainak
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Rettegett hányinger: hogy kerülhetjük el?
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást

Előzmény:
Óriási tüdődaganat 28 évesen

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Szarkóma 26 évesen
Rosszindulatú szarkóma
8 kilogrammos chondrosarcoma
Csomó a combban
Sarcoma 28 évesen
Sarcoma a combban
Váladékos daganat
Tüdőrákban időt nyerni

Top