Fájdalmak 4 és fél évesen (jelige: kincsem)

Négy és fél éves kislányomnak fél éve elkezdett fájni az orrnyerge, ami egyre gyakrabban jelentkezett. Ekkor arcüreggyulladásra gondoltunk, amit igazolt is egy röntgen. Arra kapott antibiotikumos kezelést. De később a fájdalom kiterjedt a lábra, állkapocs csontra, homlok csontra, szegycsontra, lapocka közötti gerincrészre. Voltunk vérvételen, röntgent is készítettek, fej, nyaki, gerinc, csípő. A doktornő azt mondta, hogy a vérvétel alapján, és a röntgenek alapján kizárható a rosszindulatúság, de sajnos ezzel nem nyugtatott meg.

Ami kiderült, a vizsgálatok alapján alsó íven résnyire nyitott a kislányom gerince, de azzal azt mondták, nem lesz nagyobb gondja, mert kis mértékű, illetve a csontozata egy évvel le van maradva a korának megfelelő mértékűtől. A reumatológiáról is jó eredményt kaptunk. A kalcium szintje és vitamin szintjei is megfelelőek, illetve minden véreredménye jó volt. Voltunk hegyekben egy hétig, ahol 2-3 nap elteltével nem jelentkeztek a fájdalmak.

Aztán, ahogy hazaértünk, 2-3 nap elteltével ismét jelentkeztek, és ismét egyre több helyen, és egyre gyakrabban jelzi a kislányom a fájdalmat. Nem köthető egy bizonyos helyzethez, vagy stresszhez a fájdalom jelentkezése. Nem tudom, hogy ezek a vizsgálatok kizárhatják-e az esetleges rákos probléma jelenlétét a szervezetében. Köszönöm szépen, hogy zavarhattam Önöket, és kérem, írják le véleményüket, és esetleges vizsgálatot ami megnyugtató eredményt, illetve kizárólagos eredményt nyújthat.

A testszerte különböző intenzitással megjelenő fájdalmaknál – tekintettel arra, hogy röntgenvizsgálatok is történtek levele alapján – kicsi a valószínűsége, hogy valamilyen daganatos betegség állna fenn. Képalkotó vizsgálatok lehetnek más típusúak is, mint a CT vagy az MRI, ugyanakkor jelen helyzetben a kezelőorvossal kell mindenképp egyeztetni, hogy a leletek és a kórelőzmények ismeretében ő mit javasol, mit lát indokoltnak vagy célravezetőnek. A csontfejlődési rendellenességekben való információnyújtás meghaladja a daganatos betegségekben jártas onkológus szakértőink kompetenciáját.

Folyamatos információk és tapasztalatcsere lehetősége a Rákgyógyítás Facebook közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkek:
Kontrollvizsgálat: vérkép, tumormarker, képalkotás
Képalkotó vizsgálatok: UH, RTG, CT, MR, PET…
A radiológusok valóban a vesénkbe látnak
Patológiai vizsgálatok: mikroszkóp alatt a világ
Hatékony fájdalomcsillapításra és tüneti kezelésre van szükség!
Fájdalomcsillapítás: lehetséges és kötelező!
Fájdalomcsillapítás: fontos az orvosi konzultáció

Korábbi kérdések és válaszok:
Sarcoma a combban, felkarban
Szarkóma: csontáttétek fájdalomcsillapítása
Osteosarcoma az arcüregben
Ewing sarcoma: a gyógyuláshoz vezető út
Ewing sarcoma 16 évesen: alternatív készítmények
Ewing sarcoma 28 évesen
Rosszindulatú szarkóma
8 kilogrammos chondrosarcoma
Csomó a combban

Top