Fájdalmas lipoma (jelige: Masi)

Amit most bemásolok, csakis a tisztánlátás miatt van, legalábbis számomra mindenképpen.

„A lipoma zsíredetű jóindulatú daganat, általában nem okoz panaszt. A lipomák különböző nagyságú, tömött tapintatú mobilis csomók a bőrben, amelyek gyakran akár nagy számban is megjelenhetnek, elsősorban a háton, mellkason, karokon, combokon. Általában nem igényelnek kezelést, s panasz esetén merül fel eltávolításuk.”

…nos, lehetséges, hogy el kell távolítani ezt a lipomát, mert most már annyira fáj a hátam, hogy hosszabb ideig sem ülni, sem állni, de feküdni sem tudok a fájdalomtól. Nem kibírhatatlan, de folyamatos és kellemetlen.

Mint régebben írtam, a bal lapockám és a gerincem között helyezkedik el. (Apukámnak is ott volt…) Most már kb. egy lúdtojásnyi, és kb. 4 -5 „éves”… Végülis mindegy már milyen helyzetben vagyok, a lényeg ugyanaz: fáj.

Azért mertem Önökhöz fordulni a kérésemmel, mert az előzőekben is igen korrektek, becsületesek és nem utolsósorban érthetőek voltak a válaszaik.

Ahogyan korábban írtuk, a lipoma jóindulatú daganat, amely általában nem okoz panaszt. Ép bőrrel fedett és a bőr alatt helyezkedik el, általában lapos, tömött képlet. Amennyiben az Ön hátán lévő elváltozás panaszt okoz, mást mi sem tanácsolhatunk, mint az orvoshoz fordulást. A lúdtojásnyi méret is szokatlanul nagy, tehát el kell dönteni azt is, hogy valóban lipomáról vagy más elváltozásról van-e szó.

Kapcsolódó cikkek:
Jóindulatú bőrdaganatok: ciszta, anyajegy, lipoma
Gyógyító szike: rákbetegnek a műtét jó hír!?
Daganatsebészet: a rák elsődleges gyógymódja
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást

Előzmény:
Bőrdaganat: bazálsejtes carcinoma

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Lágyrészből kiinduló sarcoma: mégsem lipóma
Elrákosodhat a lipoma?
Lipomák szaporodása – szarkomaveszély?
Liposarcoma a combban: kiújulhat?
Liposarcoma kiújulási esélyei
Csomó a combban

Top