Fejfájás: agydaganat 16 évesen?

16 éves focista vagyok és fárasztó, hosszú pénteki edzés után este elkezdett fájni tompán a fejem. Szombat reggel is arra ébredtem, hogy tompán fáj a fejem, szombat délután vettem be egy Panadolt, de ez nem vette ki a fejfájásomat. Ma vasárnap ismét tompán fáj a fejem a fejem tetején, a tarkómon és néha jobb, illetve bal oldalon kb. 10 másodpercig így „beszúr”. Más tünetem nincs, csak ez a fejfájás. Érdeklődni szeretnék, hogy ez lehet agydaganat? Vagy csak kicsit kimerültem? Mi a tünete?

Szerencsére az agydaganatok ritkán fordulnak elő, s egy két napos fejfájás hátterében sem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, néhány fájdalomcsillapító tabletta bevétele javíthat a helyzeten, vagy végleg rendezheti azt. Amennyiben korábban nem volt fejfájós, s ismétlődő fejfájások jelentkeznek, esetleg más tünet is kapcsolódik a fejfájáshoz, érdemes felkeresni háziorvosát, aki eldönti, van-e szükség bármilyen további vizsgálatra.

Az agydaganatokról, azok tüneteiről és kezeléséről bővebben talál információkat a honlapunkon lévő összefoglalóban, látogatóink korábbi kérdéseiben és az arra adott orvosi válaszokban.

Kapcsolódó cikkek:
Agytumor: tünetek, felismerés, gyógyulási esélyek
Gyerekeket fenyegető tumorok
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugárterpia a tumorok ellen
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Haldokló gyerekeket szolgálnak

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Agyműtét gyerekeknél
Agydaganat 5 évesen – 2.
Agydaganat 5 évesen
Agydaganat 7 évesen
Glioblasztoma multiforme kezelése
Agydaganat 8 évesen
Agydaganat gyógyszere?
Agydaganat: mikorra hat a sugárkezelés?
Rosszindulatú agydaganat
Agydaganat és vízhajtó
Agydaganatok
Agydaganat, kapszulakereső
Agydaganat gyógyszeres kezelése
Rosszindulatú agydaganat
Agytréner a rák ellen?
Agydaganat és munkahely

Top