Gégerák kezelése (jelige: Francis55)

A húgom budapesti szövettani diagnózisa carcinoma planocellulare partim keratoides. Legyen szíves megadni ennek a betegségnek a specialistáját, aki nemzetközileg is elismert. A specialista nevén, klinikáján kívül a telefonszámát is legyen szíves megadni.

Hogy van-e áttátel azt milyen módszerrel lehet biztosan kimutatni? A betegség a II. stádiumban van, ekkor milyen az esély a gyógyulásra? A műtét után körülbelül mennyi a túlélés ideje a kezelések mellett?

A fejnyaki terület rosszindulatú daganatainál, köztük a gégeráknál is akkor beszélünk II stádiumról, ha távoli áttétre nem derült fény, illetve ha a műtét során eltávolított környéki nyirokcsomókban sem volt daganat. A II stádiumú betegeknek jók az esélyei a hosszú túlélésre és a gyógyulásra megfelelő sebészi beavatkozás és/vagy sugárkezelés mellett.

Az áttétek kimutatására, illetve kizárására képalkotó vizsgálatokat kell végezni: mellkas röntgen, hasi ultrahang, CT, szükség esetén MR vizsgálat, nagyon indokolt esetben PET CT.

Arra nincs lehetőségünk, hogy konkrét diagnózishoz orvost ajánljunk, megértését kérjük. Onkológiai centrumban érdemes érdeklődni, bizonytalanság esetén pedig van lehetőség arra, hogy a beteg egy másik, hasonló szakterületen dolgozó orvostól is kérjen úgynevezet másodvéleményt.

Kapcsolódó cikkek:
Garat- és gégerákok
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Daganatok jellemzői, stádiumbesorolás

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Kiújult gégerák?
Jóindulatú ciszta a torokban
Gégerák szövődményei
Étkezés gége nélkül
Torokrák lehetséges 17 évesen?
Áttétes gégerák lelete
Áttétes gégerák
Gégerák 18 évesen?
Áttétes gégerák
Pukli a torokban
Gégerák és influenza
Gégerák stádiumbesorolása
Stent és szonda, betegszállítás

Top