GIST, Glivec, esély, sorstársak (jelige: giglike)

2010 augusztusában műtöttek vékonybél daganattal, a diagnózis GIST. Októbertől szedem a Glivec tablettát, egyelőre jól viselem. Kérdésem: mennyi az esélye annak, hogy ez a daganat újra kiújulhat? Van valami fórum vagy csoport, ahol ilyen betegségben szenvedő emberekkel tudnék kontaktusba lépni?

Leveléből nem derül ki, hogy a daganatot sikerült-e teljes mértékben eltávolítani, illetve nincs-e áttét (metasztázis) a szervezetében. Amennyiben nincs igazolt áttét, akkor valószínűleg a jelenleg alkalmazott tablettás gyógyszert azért kapja, hogy csökkentsék a daganat kiújulási kockázatát, illetve amennyiben akár mikroszkópos mennyiségben is maradt daganat a szervezetében, annak a továbbfejlődését lassítsák, gátolják.

Érdemes az Ön lakóhelye közelében megkeresni a rákbeteg klubot, ilyen sorstársközösség nagyon sok településen működik, s ha nem is GIST betegek alkotják, de sok mindenben tudnak segíteni. Honlapunk főoldalának alsó részén talál egy térképes adatbázist, ami segíthet a tájékozódásban. Betegségspecifikus közösségként a CML és GIST Betegek Egyesületéről tudunk, e-mail címük cmlgist@cmlgist.hu, telefon (06-20) 338-3331, honlap: www.cmlgist.hu.

Kapcsolódó cikkek:
GIST

Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Óvatosan a diétákkal, a rák nem a böjt ideje!
Gyógyító szike: rákbetegnek a műtét jó hír!?
Daganatsebészet: a rák elsődleges gyógymódja
Kemoterápia: sejtmérgektől a célzott kezelésekig
Vérszegénység is veszélyezteti a daganatos beteget
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást

Korábbi kérdés és válasz a témában:
GIST tumor kezelése
GIST műtét utáni kezelése
Lép eltávolítása és GIST

GIST kezelése

Top