Göb a herén (jelige: stewe)

Bal herém felületén 1-2 mm-es göböt tapintottam, elmentem rögtön UH vizsgálatra, de semmilyen elváltozást nem észleltek (a mellékherében sem), bár kétszer is átnézettem az adott herét. Ez másfél hónapja volt, azóta megfigyelés alatt tartom a még mindig érzett göböt, mely nem változik.

Kórelőzményemben szerepel jobboldali rejtett heréjűség, jobb oldali hypoplasiás here, a jobb herémen 2 ciszta található, az egyikben meszesedést is megfigyeltek. Ezek mind negatív jelenségek több orvos szerint is. Családomban rákos megbetegedés nem fordult elő. Fizikailag és egészségileg kiváló állapotban vagyok. Véleményét várom!

A here bőrének felületén tapasztalt göb esetében nem merül fel a hererák gyanúja, ezt az ultrahang vizsgálat is megerősítette. Amennyiben nagyon felületi az elváltozás, esetleg bőrgyógyászati vizsgálat adhat részletesebb tájékoztatást erről a göbről, és feltehetően annak jóindualtú jellegéről.

Ugyanakkor ettől függetlenül is fontos minden felnőtt, egészséges férfinál a here időszakos önvizsgálata, valamilyen változás észlelése esetén kontroll urológiai vizsgálat, illetve kontroll ultrahang. Az Ön esetében ez  már csak azért is fontos, mert korábbi rejtett heréjűség mellett valóban valamivel gyakrabban fordul elő felnőttkorban heredaganat.

Kapcsolódó cikkek:
Here- és hímvesszőrák
Hererák: megelőzni nem, gyógyítani lehet
A herék önvizsgálata
Az önvizsgálat nem a nők „kiváltsága”

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Hererák terápiája
Hereműtét után kemoterápia
Áttétes hererák 22 évesen
Eltávolított here
Hererák és mellkasfájdalom
Hererák kiújulása
Felépülés a hererákból
17 évesen csomó a herén
16 évesen csomó a herében
Hereciszta, enyhén „sorvadt” here
Borsónyi hereciszta
Félelem a hereráktól
16 éves fiú, csomó a mellékherében
Hereciszta
Vörös, fájó hímvessző
Csomók a herezacskón
Hereműtét utáni pszichoterápia

Top