Gyomorrák alternatív kezelése (jelige: bubu)

Mamának összetett daganata van, ami gyomorákot jelent, de találtak még a veséjén és a tüdejen is daganatot. Ezen műtét által nem lehet már segíteni. A legjobb esetben öt-hat hónapja van hátra.

Szeretném tudni, hogy ha alternatív gyógymód után érdeklődnénk, merre tegyük ezt? Kihez forduljunk? Egyáltalán érdemes lenne megpróbálni?

Ha van valami jó tanácsuk, azt szívesen fogadom. Hallottunk még a D17 nevű készítményről, ami hazánkban nem kapható. Külföldön is illegális? Mi a véleményük a készítményről?

A szokásos onkológiai kezelések (kemoterápia, sugárkezelés, műtét) mellett sokféle komplementernek (kiegészítőnek) vagy alternatívnak nevezett gyógymódról szereznek tudomást a betegek. A daganatos betegek körében érthetően nagyon nagy az igény ezekre a készítményekre. A legtöbb esetben azonban ezekkel a készítményekkel nem történtek olyan bizonyító erejű, statisztikailag megfelelően értékelhető, nagy betegszámú klinikai vizsgálatok, ami alapján meg lehetne mondani, mennyire hatékonyak ezek a készítmények az egyes rosszindulatú betegségekben (gyomorrák, tüdőrák, bélrák, emlőrák stb.)  alkalmazva.

Általában nincs adat arról, hogy embereknél alkalmazva mennyire csökkenti egyes konkrét daganatos betegségek bizonyos stádiumában a tumor kiújulásának esélyét vagy mennyivel növeli meg az áttétes betegeknél a daganatos gócok progressziójáig (számbeli vagy méretbeli növekedéséig) eltelt időt, valamint a túlélést.

A készítmény, amiről halhattak, a B17 vitamin, amely szintén nincs törzskönyvezve gyógyszerként hazánkban (vagyis az Országos Gyógyszerészeti Intézet mint gyógyszertörzskönyvezési hatóság nem hagyta jóvá ennek a szernek gyógyszerként történő alkalmazását).

Kapcsolódó cikkek:
Gyomorrák
Gyógyszerfejlesztés: küzdelem az idővel
Ahogyan az életre, a búcsúra is készülni kell

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Gyomorrák 19 évesen
Táplálkozás gyomor nélkül
Gyomorrák kilátásai
Gyomorrák, szájgomba, tüdőembólia
Kemó és immunrendszer
Kérdés a B17-ről

Top