Hasnyálmirigyrák (jelige: csontáttét kemo nélkül)

A nagymamámat hasnyálmirigy daganattal műtötték 2006 októberében. Jelenleg gerincfájdalmai vannak, májusban megyünk csontizotóp vizsgálatra. Az előbb olvastam ezen az oldalon, hogy a csontáttétre is adható kemoterápia, ill. sugár. A kezelőorvos azt mondta, hogy nem. Semmi más megoldás nem nem marad csak a tapasz, ill. később a durvább fájdalomcsillapítók.

Miért nem ajánlott ez ilyen esetben? Azért, mert a hasnyálmirigydaganatból alakult ki az áttét?

A másik kérdésem pedig Fachet professzor gyógyítási módszeréhez kapcsolódna, hogy ez Magyarországon nem kapható gyógyszer, vagy gyógyítási mód, amit a professzor kitalált? Tehát erre a Japánban használatos gyógyítási technikára gondolok.

Önmagában a nem operálható hasnyálmirigy daganat, vagy annak helyi kiújulása is okozhat gerincbe sugárzó fájdalmat. A hasnyálmirigy daganatoknak nem típusos áttétképző helye a csont, a csontrendszerbe csak az esetek néhány százalékában ad a hasnyálmirigyrák áttétet.

A gerincfájdalom okának megtalálásában a képalkotó vizsgálatok segíthetnek, a csontáttétek megtalálására a csontizotóp vizsgálat alkalmas. Kemoterápia vagy sugárkezelés csak igazolt csontáttét esetén adható.

Az Ön által kérdezett készítmény nem gyógyszer, nincs gyógyszerként törzskönyvezve, mert nem állnak rendelkezésre olyan – sok száz, esetleg ezer feletti beteget értékelő – ellenőrzött klinikai gyógyszervizsgálatok eredményei, amelyek alapján pl. az európai gyógyszerhatóság törzskönyvezhetné a készítényt. Ezt a szert több helyen, az elektronikus és nyomtatott sajtóban is hirdetik, de az ezzel kapcsolatos felvilágosítás meghaladja ennek az oldalnak a kereteit.

Kapcsolódó cikkek:
Hasnyálmirigyrák
Csontáttétek a daganatos betegségben

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Kérdés a Vitanax PX-4-ről
Táplálékkiegészítők hatása

Top