Hepatitis C-t adott a kórház

Anyukámat 2007-ben a szívével műtötték aminek az „eredménye” először is mediastinitis és utána pedig (amit a kórházból kikerülve tudtunk csak meg!) Hepatitis C lett. HEPA C vért kapott! Ügyvéd, várakozás, elutasítás.

A követelésünk „nem megalapozott”, holott minden megvan feketén-fehéren, hogy tiszta vérrel ment be és hepával jött ki. Nem szeretném ennyiben hagyni az ügyet, már csak emberi szempontból sem, mert anyu ami mindenen keresztül ment, az hihetetlen. Ahogy a kórházban viselkedtek vele, mint egy leprással, csak akkor mi még nem tudtunk a hepáról, mindenki más ott bent igen.

A mediasztinisznél rövid időn belül a nagy szívműtét után még háromszor felnyitották, a nővér közölte anyuval a tisztításnál, hogy ő mindjárt elhányja magát! Jó nem? Voltak „érdekes” megmozdulások, megnyilvánulások.

Szóval a kérdésem, vagyis kérésem lenne egy nagyon jó ügyvéd, aki segíteni tudna, ugyanis a daganatok sajnos ott vannak most anyu máján.

A beadásra (vérátömlesztésre) kerülő vérkészítményeket számos betegségre, köztük a Hepatitis C vírusra is szűrik (közel két évtizede). Ennek ellenére előfordulhat, hogy a vérben nem mutatható ki a Hepatitis C fertőzés, de már benne van a vírus, ez a vérátömlesztések nagyon kis arányban előforduló, de nem mindig kivédhető kockázatai közé tartozik.

A Hepatitis C vírus krónikus fertőzés fennállása évtizedek (nem néhány év) alatt a máj kötőszövetes átépülését eredményezheti, vagyis cirrhosis (cirózis) alakulhat ki.

Azt, hogy az édesanyját a mediasztinitis, vagyis a gátorüregi gyulladás miatt ellátó egészségügyi szakemberek mit mondtak, hogyan viselkedtek, nem tudjuk érdemben értékelni. Honlapunk orvosi témájú, onkológiai betegeknek szóló felvilágosítással foglalkozik, jogi-ügyvédi kérdésekben nem vagyunk kompetensek, megértését kérjük emiatt.

Kapcsolódó cikkek:
Jó és rosszindulatú daganatok

A máj daganatos betegségei
Kemoterápia: sejtmérgektől a célzott kezelésekig

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Hepatitis C fertőzés kezelése
Hepatitis C fertőzés: meddig lehet ezzel élni?
Haspuffadás: májdaganat? hepatitis?
Mitől lehet májrákot kapni?
Csomók a májban
Hemangioma a májfelszín alatt
Laesio a májban
Növekvő hemangioma a májban
Haemangioma gyanúja?

Májvizsgálat eredménye

Sugárkárosodás a májban?
Jóindulatú májdaganat – eltávolítsák?
FHN
Májdaganat tünet nélkül

Top