Heredaganat, tumor a mellüregben

Nekem heredaganatot állapítottak meg, de végül is kiderült, a fődaganat a mellüregemben van a nyelőcső és a légcső között. Most készülök műtétre, hogy kiveszik hátulról a lapocka alatt. Mekkora műtét ez, hány órás, meddig kell vele kórházban lenni, mennyi a lábadozási idő?

Levele alapján azt valószínűsítjük, hogy extragonadális, vagyis a nemi szerveken kívül megjelent, de szövettanában a hererákhoz hasonló daganatról lehet szó. A kérdéseit a műtétet tervező sebésznek kellene feltenni, hiszen leginkább tőle, a leleteket, a tumor elhelyezkedését részleteiben ismerő sebész szakembertől kaphat kérdéseire választ, aki a műtétet végzi, hogy mi várható.

Előfordulhat, hogy ő sem tudja megmondani, mivel a műtét alatt is kiderülhet, hogy könnyen eltávolítható daganatról van-e szó, vagy olyan daganatos folyamatról, amely a mellüregben esetleg más szervekkel is összekapaszkodik. A lábadozás is, amely általában 8-10 nap, függhet attól, hogy milyen típusú a műtét, lép-e fel a műtét alatt vagy az operáció utáni időben valamilyen probléma, szövődmény.

Kapcsolódó cikkek:
Gyógyító szike: rákbetegnek a műtét jó hír!?
Daganatsebészet: a rák elsődleges gyógymódja
Képalkotó vizsgálatok: UH, RTG, CT, MR, PET…
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Fájdalomcsillapítás

Top