Hererák és mellkasfájdalom (jelige: hererák)

Hereműtét után 5 hónappal nagyon fájt a mellkasom. A háziorvos elküldött mellkasröntgenre, ami diónyi foltot mutatott. Onnan CT-re küldtek, ami egy 10x3mm-es hypodensitast írt, amely valószínűleg nyirokcsomó, más elváltozást nem talált. Visszavittem az onkológiára a leletet, de ott azt mondták, egyelőre semmit nem tesznek ezzel, valószínűleg semmi komoly, majd 1 hónap múlva eldöntik, hogy mi lesz.

Most nem tudom mit tegyek, hova menjek ezzel? A hátam és a mellkasom most is fáj és köhögök is. Fogalmam sincs, hogy ez a folytatása a heredaganatomnak vagy esetleg egy új? Eddig minden rendben volt velem, a vérképem, a CT is jó volt, mondjuk a vérképem most is jó. Kérem írják meg, mit tegyek, mert tanácstalan vagyok! Seminoma tipusú heredaganatom volt áttét nélkül, ha ez számít valamit.

Az onkológiai vélemény alapján, tekintettel az elváltozás kicsiny voltára, valóban nem lehet jelenleg többet mondani az elváltozásról. Az egy hónapos várakozás azonban jelen tudásunk szerint nem rontja a gyógyulás lehetőségét akkor sem, ha az elváltozás a heredaganattal összefüggésben lenne.

Kapcsolódó cikkek:
Here- és hímvesszőrák
A herék önvizsgálata
Az önvizsgálat nem a nők „kiváltsága”

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Hererák kiújulása
Felépülés a hererákból
16 éves fiú, csomó a mellékherében 2.
16 éves fiú, csomó a mellékherében
Eltávolított here
Hereműtét utáni pszichoterápia
Hereciszta

Top