Hólyagrák gyanú? (jelige: lívia)

Anyukámnak, aki 57 éves lesz októberben, tehát viszonylag fiatal, sajnos sokáig volt veseköve és most is van neki 3 mm-es mindkét veséjében: egyikben beágyazódva, ami meszes (kalciumot nem is szed e miatt). Óriási csontritkulása van mint kiderült 2 hete, valamint lumbágója is. Erre kap majd kezelést. A menstruációja 43 évesen abbamaradt. Ez „csak” az egyik gond.

Véletlenül derült ki a vizeletvizsgálat során, hogy keton van a szervezetében többszöri infúziózás után is. Sőt vérlemezkék is megjelentek benne. Járnia kell a háziorvoshoz vizelet ellenőrzésre és 1-2 hét után, ha nem változik, akkor urológiai rendelésre kell mennie, ahol a veseköve miatt jelent meg, s ott az orvos hólyagrákot gyanított. Nagyon félek, hogy baj van, mert a keton és a vér nem jót jelez, bár a ketonra nem találok választ, a vérképből nem derült ki semmi, ami cukorbetegségre utalna, igaz náthás volt kb. 3 hétig és emiatt kisebb volt az étvágya, de egyébként ha éjjelente felébred és éhes, akkor étkezik.

Az lenne a kérdésem, hogy mire számíthatunk vajon, engem ez a várakozás megőrjít, de neki nem mondom, ne lássa rajtam az aggódást.

Vérlemezkék akár egyszerű húgyúti gyulladás nyomán is megjelenthetnek a vizeletben, ennek éppúgy lehet az oka vesekő vagy a húgyutak valamilyen jóindulatú daganata is. Emellett előfordulhat az is, amitől Ön retteg, hogy rosszindulatú daganat alakult ki ezen a területen. Arra, hogy a tartós vérvizelést – akár mikroszkopikus mértékben is – mi okozza, az urológiai kivizsgálás deríthet fényt. Remélhetőleg ez a kivizsgálás megnyugtató eredményt hoz az Önök számára.

Kapcsolódó cikkek:
Húgyhólyagrák
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Kicsorbítható az éle Démoklész kardjának

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Fertőző húgyhólyagrák?
Hólyagrák várható tünetei
Hólyagrák kezelése
Húgyhólyagrák
Áttétek, nagy fájdalmak
Rosszindulatú húgyhólyagrák

Top