Ínyvérzés, gyengeség (jelige: xy009)

A következő problémám lenne: jobb oldalon az ínyem megnagyobbodott, annyira, hogy két fogamat is eltakarja. Nem fáj, csak fogmosáskor vérzik, bár az is igaz, hogy akkor az egész jobb oldal vérzik (talán mert azon az oldalon nem eszek, így nem használom), továbbá kellemetlen szaga van és a hajam is eléggé hullik. Akkor most rákos vagyok?

Mostanában (fél éve) gyengén érzem magam, szívdobogásérzés, bal alkar zsibbadása. Laborvizsgálaton voltam, az rendben van. EKG-t is csináltak, tehát azzal sincs gond.

Szeretném tudni, hogy a kettőnek, vagyis a gyengeségérzetnek és az ínyemnek lehet-e egymáshoz köze?

Még azt szeretném kérdezni, hogy hallottam a Vitinne kapszuláról, érdemes lenne elkezdenem szedni, hátha javul valamit a dolog? Esetleg azt még leírná nekem, hogy pontosan mit fognak velem csinálni, ugyanis rettegek mindenféle orvostól.

A vérző, duzzadt íny és a hajhullás önmagukban nem utalnak daganatos betegségre, a panaszok hátterében számos ok állhat. A szájüregi folyamat miatt szükséges szakemberhez (fül-orr-gégész, fogorvos, szájsebész, fej-nyak-sebészettel foglalkozó szakember) fordulnia, aki meghatározza, hogy mi a további teendő és milyen ellátásra van szüksége. Nagy valószínűséggel – amennyire ez látatlanban megítélhető – a gyengeségérzetnek és az ínyének nincs egymáshoz köze.

Azt, hogy pontosan milyen további vizsgálatokra, beavatkozásokra lehet szükség, nem tudjuk előre megírni, megjósolni, mert azt a szakember a folyamat megtekintése, kivizsgálása után tudja eldönteni. Az orvosi vizsgálatok, kivizsgálás gyakran nem kellemes, de rettegni az orvostól nem szabad, nehogy éppen valamilyen rettegett betegség időbeli diagnózisát mulasszuk el emiatt a félelem miatt.

Étrendkiegészítő termékekről nem tudunk felvilágosítást adni.

Kapcsolódó cikkek:
A szájüreg szűrése és önvizsgálata
Szájüregi daganatok
Garat- és gégerákok
A nyelv rosszindulatú daganata
Mi a rákbetegség?
Daganatok jellemzői
Alternatív kezelések: miért nem foglalunk állást?
Nem megyünk orvoshoz, mert félünk a betegségtől

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Bölcsességfog és szájrák
Alapos szájüregi szűrés
Nyelvgyökrák fájdalmai
Fekélyes nyelv fájdalma
Duzzanat a nyelvben
Nyelvgyökrák, nyílt seb
Nyelvgyökrák szesszel, cigivel
Nyelvgyökrák
Kezelések és alkohol

Top