Kissejtes tüdőrák és ECO (jelige: AGGÓDOM)

Kissejtes tüdőrák, 2003-ban állapították meg. Édesapám 2003-ban és 2004-ben kapta az első két kemo szériát. 2004-ben 6 x, 2005-ben 4x, 2006-ban pedig 2x kapott ECO kemoterápiás kezelést. A 2005-ben kapottnál nemhogy jobb lett volna, de a negyedik alkalom után nőtt a tumor, ezért kapott még 2 kezelést. Most újra 6 alkalmas ECO-t kap, holnaptól. Azt mondják, ha ez nem használ, nincs jobb, erősebb.

A TNM-je: T= hármas, az N= kettes, az M= nulla vagy 1, mivel most épp nincs áttét. Az orvos szerint lehet még jobban, de készüljünk fel, hogy talán az év végét már nem éri meg. Fizikailag hihetetlenül jól van a 2003-ban megállapított rákbetegsége mellett.

Mire készülhetek fel?

Nem lehet előre megjósolni, hogy édesapja hogyan fog reagálni most a kemoterápiás kezelésre, hiszen a leírtak alapján azt lehet feltételezni, hogy a korábbi években alkalmazott ECO kezelések hatékonyak voltak és visszafordították, illetve lassították a folyamatot. A kórelőzményeket és édesapját személyesen ismerő kezelőorvostól kellene megkérdezni mi az, amiért úgy gondolja, hogy édesapja nem biztos, hogy megéri az év végét.

Kapcsolódó cikkek:
Tüdőrák
Tüdőszűrés
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni

Előzmény:
Kissejtes tüdőrák terápiája

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Dohányzás, kissejtes tüdőrák
Hirtelen áttétes tüdőrák?
Tüdőműtét és kemoterápia
Reménytelen tüdőrák?
Tüdőrák mint derült égből a villámcsapás
Gyorsan kifejlődő tüdőáttét?
Kissejtes tüdőrák 2.
Kissejtes tüdőrák
Halálos cigaretta

Top