Kissejtes tüdőrák (jelige: Ildik)

Anyukámnak kissejtes tüdőrákot állapítottak meg. Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e műteni? Tájékoztatást szeretnék kérni, hogy kihez lehet fordulni? Önök kit ajánlanak, és hol lehet utánanézni bővebben a témának?

A tüdő rosszindulatú daganatait két nagy csoportba osztják: a kissejtes és a nem-kissejtes tüdőrák csoportba, mindkettőről talál leírást honlapunkon.

A kissejtes tüdőráknál általában kicsi az esélye a sikeres műtétnek, mivel a daganat gyakran szétszórva, több tüdőlebenyt érintve kerül felfedezésre. Ez a fajta rosszindulatú tüdődaganat rendszerint gyorsan szóródik, és a felfedezés idején gyakran már áttétet ad más szervekbe is. A kemoterápiás kezelésekre általában jól reagál és a daganat, illetve az áttétek mérete kemoterápiás kezelés mellett csökken.

A tüdődaganatos betegek kivizsgálásával és kezelésével a tüdőgyógyintézetek foglalkoznak, illetve az onkológiai centrumokban is kezelnek ilyen betegeket. Utóbbiakról a főoldalunkon lévő térkép segítségével is tájékozódhat, míg a tüdőosztályok listáját a www.tudobeteg.hu/lista oldalon találja meg.

Kapcsolódó cikkek:
Részletes információk a tüdőrákról
Kemoterápia: módszerek és gyógyszerek
Egyre fiatalabbak a tüdőrákosok, több a nőbeteg

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Tüdőrákos beteg fájdalmai
Tüdőrák és köpetürítés
Tüdődaganatok 55 évesen
Kissejtes tüdőrák
Tüdőrák kemoterápiája

Top