Kissejtes tüdőrák terápiája (jelige: aggódom)

Édesapámnál 2003 novemberében állapították meg a kissejtes tüdőrákot. Azóta sugárterápiás és kemoterápiás kezeléseken is túl van. Most másodszor kapja az ECO-t. Apu fél, mert azt hallotta, az eco után más kezelést már nem adnak, mert nem éri meg, az eco pedig legutóbb is hatástalan volt. Érdeklődnék, ez így van-e, valóban nincs más kemoterápiás gyógymód, s hogy ilyenkor milyen stádiumról, illetve túlélésről beszélhetünk?

Nem tudjuk, hogy mikor kapta korábban édesapja az ECO kezelést (amely három citosztatikum kombinációja) – lehet, hogy azért ismétlik ezt a kezelést most az orvosok, mert korábban hatékonyan visszaszorította a betegséget.

A kissejtes tüdőrák általában agresszív betegség, az Ön édesapjánál tapasztalt 5 éves túlélés sajnos nem túl gyakori. A betegséggel kapcsolatos kilátásásokat és a további kemoterápiás kezelési lehetőségeket az Édesapját, s a kórelőzményeket is pontosan ismerő, a kemoterápiás kezelést adó orvossal (tüdőgyógyásszal, onkológussal) javasoljuk megbeszélni, aki alaposabban ismeri a korábbi kezelések eredményeit.

Kapcsolódó cikkek:
Tüdőrák
Tüdőszűrés
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Dohányzás, kissejtes tüdőrák
Hirtelen áttétes tüdőrák?
Tüdőműtét és kemoterápia
Reménytelen tüdőrák?
Tüdőrák mint derült égből a villámcsapás
Gyorsan kifejlődő tüdőáttét?
Kissejtes tüdőrák 2.
Kissejtes tüdőrák
Halálos cigaretta

Top