Lehetséges méhnyakrák? (jelige: nyuszka793)

24 éves vagyok. 2 hónapja voltam orvosnál vizsgálaton, mert problémám volt: vérzés szeretkezés után, fájdalom. Akkor megállapította az orvos, hogy méhszájsebem van. Kaptam rá orvosságot, és egyfajta hüvelykenőcsöt is. Akkor pillnanatnyilag jó lett, de rá kb. 2 hétre ismét elkezdtek előjönni azok a tünetek. És olvastam, hogy ezek esetleg méhnyakrákra is utalhatnak. Lehetséges ez?

3 éve volt egy műtétem is, 16 hetes méhen kívüli terhesség volt, amit az orvosok nem vettek észre sajnos időben. A jobb petevezetőmet eltávolították. Ez a dolog mennyire játszhat közre?

Nagy valószínűséggel ezekben a panaszokban nem játszik szerepet a három évvel ezelőtti petevezeték-eltávolítás, hiszen a panaszai a levele alapján nem akkortól datálódnak, hanem újabb keletűek. A tünetek ismételt jelentkezése ismételt orvosi vizsgálatot indokol. Ezek a panaszok ugyan lehetnek jelei méhnyakráknak, de ennek kimondásához cytológiai, majd gyanús esetben szövettani vizsgálat szükséges. Csak a tünetek, a panaszok alapján nem állítható fel a betegség diagnózisa.

Kapcsolódó cikkek:
Méhnyakszűrés
Méhnyakrák
Méhtestrák
Petefészekrák
Nőket veszélyeztető rákok
Védőoltás a méhnyakrák ellen

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Méhszájseb, P4-es eredmény
Veszélyes méhszájseb?
Méhnyakszűrés: nem múló méhszájseb
Nőgyógyászati félelmek
P3 és HPV 19 évesen
Öröklődő méhnyakrák?
Aggodalom a HPV miatt

Top