Liposarcoma polipos (jelige: tanács)

A fent említett betegség már 3-szor volt műtve és mégis kiújul, csak nagyobb lett. Jelenleg sugárkezelést javasoltak. Kérdésem: vállaljam-e, segít vagy az is csak ront.

A liposarcoma sajnos kiújulásra hajlamos betegség, ezért is került sor ismételt műtétre Önnél. A sugárkezelés helyi kezelés, tehát például az esetleges áttétképzést, tehát a tumorsejteknek a távoli szervekben való megtapadását nem befolyásolja, hanem célja helyileg a rákos sejtek osztódásának gátlása, így a daganat méretének csökkentése. Amennyiben sebészileg nem lehet annak reményében megoperálni a daganatot, hogy teljes mértékben el lehessen távolítani, akkor szoktak a helyi sugárkezelés mellett dönteni.

E tájékoztatáson túl konkrét tanácsot a teendőkre vonatkozóan természetesen nem adhatunk, hiszen arról felelősséggel az Önt kezelő orvos nyilatkozhat, aki pontosan ismeri a kórelőzményeket, az eddig alkalmazott kezelések eredményét és a szervezetének mostani általános állapotát. Ha kételyei maradtak, érdemes újra konzultálnia vele, esetleg egy másik szakorvossal úgynevezett másodvéleményért.

Kapcsolódó cikkek:
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Sugárterápia a tumorok ellen
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Segítség a rákbetegek családtagjainak

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Hight grade sarcomatosus
Fenntartások megajánlott terápiával kapcsolatban
Ewing sarcoma 16 évesen: alternatív készítmények
Ewing sarcoma 28 évesen

Óriási tüdődaganat 28 évesen
Szarkóma 26 évesen
Rosszindulatú szarkóma
8 kilogrammos chondrosarcoma
Csomó a combban
Sarcoma 28 évesen
Sarcoma a combban
Váladékos daganat

Top