Lymphocyta értékelés (jelige: mírmúr)

Szervetlen jód és kálium-jodid oldat (lugol) kapható-e recept nélkül? Helyre tudom-e állítani a szervezet sav-lúg egyensúlyát? Kúraszerűen, vagy állandó jelleggel szedhető? Másik kérdésem: ha a lymphocytaszám több a normálnál, ez mit jelent? Esetleg több lett a szervezetben a rákos daganat és az immunrendszer így védekezik? Mi lehet az igazi ok?

Arról, hogy a szervetlen jód és kálium-jodid oldat kapható-e recept nélkül, az általunk megkérdezett gyógyszertárakban egymástól eltérő tájékoztatást kaptunk. A portálunk érdeklődésére válaszoló gyógyszerész azt válaszolta, hogy általánosságban nehéz a kérdésre felelni, mert a felhasználási módtól és a kiszereléstől is függ az, hogy milyen megoldást érdemes választani. Javaslata szerint mindenképp kell orvossal konzultálni a használatról.

A szervezet sav-bázis egyensúlyára vonatkozó kérdés nem onkológiai jellegű.

A pontos dokumentáció ismerete nélkül, érdemi információ hiányában a lymphocytaszámra vonatkozó kérdés nem megválaszolható. Erről látatlanban annyit tudunk mondani, hogy önmagában az, hogy a lymphocytaszám több a normálértéknél, még nem biztos hogy kóros.

Top