Májáttétes béldaganat 82 évesen – 2.: hőterápia

Köszönöm megtisztelő válaszukat, a 82 éves májáttétes szomszéd bácsi a béldaganat után egy évvel a kemót megkapta, azt is már rosszul viselte. A májában akkor 2 cm volt az áttét, ami fél év alatt 10 cm-re növekedett. Ismét kemót javasoltak, amit azt hiszem a második után megszakított. A hőterápiáról érdeklődtem, mert azt még vállalná. Nyugdíjas, taj száma van.

Kétféle hőterápiás kezelés volt hazánkban. Az egyik a teljes test hőterápia, amely altatással zajlott, és a módszer kipróbálásáról (klinikai vizsgálatról) volt szó, amelyet citosztatikus (kemoterápiás) kezeléssel együtt alkalmaztak, jelenleg (2011. május) ez a vizsgálat már nem folyik.

Korábban több centrumban alkalmazták a májáttétes májnál a helyi (regionális) hőterápiás kezelést is, szintén citosztatikus kezeléssel együtt, de tudomásunk szerint az utóbbi időben ez a fajta kezelés is több helyen megszűnt. Ugyanakkor mivel ennek a helyi hőterápiás kezelésnek is kemoterápiás kezeléssel együtt történik az alkalmazása, ha a beteg nem akar kemoterápiát vagy már nem kaphat valamilyen okból kezelést, akkor ez sem alkalmas kezelés az ő számára. A kezelőorvostól lehetne érdeklődni, hogy az Önök környezetében elérhető-e ilyen kezelés.

Kapcsolódó cikkek:
A májáttét tünetei
Májáttét: sebészi, radiológiai, onkológiai kezelés
Mi a májrák? Mi nem májrák? Kérdések és válaszok
Gyógyító szike: rákbetegnek a műtét jó hír!?
Daganatsebészet: a rák elsődleges gyógymódja
Fájdalomcsillapítás: lehetséges és kötelező!
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Hogyan diagnosztizálhatják az áttétes bélrákot?
Vastagbélrák: hol és hogyan alakulnak ki áttétek?

Előzmény:
Májáttétes béldaganat 82 évesen

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Májrák? Májáttétek?
Májáttét vagy májgyulladás?
Májáttétek az UH leleten
Májáttét és sárgaság
Nagymama májáttéte
Agresszív daganat és májáttét

Top