Mandulapanaszok (jelige: mandularák)

Az egyik mandulám már több mint egy hónapja megnagyobbodott. Vettek róla kenetet, és streptococcus fertőzést találtak. Szedtem is az antibiotikumot (ospen), már csak holnap kell bevennem, és elfogyott. A köhögés, fülfájás el is múlt, viszont a duzzanat maradt, a nyirokcsomó is duzzadt azon az oldalon, sőt, azóta már a fültőnél is érzem, mintha ott is kicsit megnagyobbodott volna.

Természetesen megyek orvoshoz, de a következő két hétben erre nem lesz lehetőségem, viszont nagyon aggódom. Néha mintha enyhe szédülést is éreznék. A tüneteimet komolynak tartom, viszont csak 24 éves vagyok, nem iszom, nem dohányzom. Lehetséges, hogy a gyógyszer nem segített?

Látatlanban, vizsgálat nélkül természetesen nem vállalkozhatunk távgyógyításra. Amennyiben komolynak tartja a tüneteit, ahogyan ezt levelében is írja, keressen lehetőséget ebben a két hétben is arra, hogy a korábban Önt  kikérdező, megvizsgáló, a korábbi leleteket ismerő orvossal felvehesse a kapcsolatot. Nem tudjuk, miért nem lesz a következő két hétben arra lehetősége, hogy orvoshoz forduljon, de esetleges hirtelen jelentős rosszabbodás esetén akárhol is tölti ezt az időt vagy akármilyen elfoglaltsága is legyen, orvoshoz kell fordulnia.

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Nyelési gondok
Torokfájás és félelmek
Gégerák 18 évesen?

Top