Méhnyakrák és szexualitás 2. (jelige: erikarik)

2003. 05. 08-án volt a műtétem és sajnos mindent el kellett távolítani, mert még a nyirokmirigyekben is volt áttét, és a húgyvezetéket is csonkolni kellett, ezt követte a 17 külső és 2 belső sugárkezelés. Én azóta sem tudok nő lenni, mert csak az undor és az irtózat fog el mindennemű intimitástól.

Erre keresem a megoldást, mert így csak egy emberi roncs vagyok és ha még el is fogok válni, akkor meg kész minden.

Gondolom, nem ez a szokásos utóhatás, de sajnos nekem ez maradt. Már legalább 100 féle próbálkozásom volt abban, hogy hol és hogyan lehet ezen segíteni, de még nem találtam olyat, ami megoldotta volna a bajomat.

Kérem Önöket, ha tudnak valami lehetőséget a bajom megoldására, írják meg nekem.

Azt írja, legalább 100 féle sikertelen próbálkozáson van túl. Szavaiból elkeseredettség, reménytelenség árad. Problémája súlyos és nagyon összetett, valószínű, hogy az évek során következményeiben is nehezedett a helyzet.

Mégis azt gondoljuk: nem lehetetlen a gyógyulás, csak megfelelő segítőkre, türelemre és elköteleződésre van szükség. A kialakult negatív állapotok (iszony, undor), valamint a kudarc (sikertelen próbálkozások) leküzdésére és a megváltozott nőiség egyensúlyának helyreállítására pszichológiai kezelést javasolnánk.

Az ilyen esetekben a partner helyzete sem könnyű. Gond, hogy mit mondjon, hogyan viselkedjen, mit kezdjen az érzelmeivel, esetleges frusztrációival. Az Önök  helyzetében az érzelmek rendezésére és a probléma megoldására legalkalmasabbnak a párterápia tűnik, természetesen a nőgyógyászati problémát kezelő szakorvossal szoros együttműködésben.

Kapcsolódó cikk:
Feszültségkezelő tréning rákbetegeknek

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Veszélyes méhszájseb?
Méhnyakszűrés: nem múló méhszájseb
Méhnyakszűrés eredmény: P3
Aggodalom a HPV miatt

Top