Méhnyakrák utáni máj CT eredménye

Méhnyakrák utáni CT vizsgálatom eredménye: a máj normális nagyságú, a 4. segmentumban egy 5 mm-es, minden fázisban hypodenz, a 6. segmentumban egy 10 mm-es ugyancsak minden fázisban környezeténél hypodenzebb képlet van. A máj körül kevés szabad folyadék megfigyelhető. Epeutak nem tágabbak. A pancreas szabályos szélességű, homogén. A lép morfologiailiag ép.

Az előző, 2007. évben készült MR vizsgálaton a májban kóros eltérés nem volt látható. A jelenleg látható két apró, hypodenz képlet lehet met.

Kérem szíveskedjenek mielőbb tájékoztatást adni, mivel a Főorvosom semmi különöset nem mondott, így három hónap várakozás megőrjítene.

A májban leírt képletekről a felvételeket értékelő radiológus felvetette, hogy – mivel korábban a májban nem ábrázolódtak gócok – ezek lehetnek metasztázisok (met) vagyis áttétek is.

Feltételezzük, hogy kezelőorvosa 3 hónap múlva kontroll képalkotó vizsgálatot tervez, amely a mostani felvételekkel összehasonlítva adhat arra vonatkozó adatot, hogy ezek a gócok változnak-e számukban és méretükben. Ezt figyelembe véve az úgynevezett biológiai viselkedésük alapján lehet valószínűsíteni, hogy ártalmatlan folyamatról van-e szó vagy a korábbi daganatos alapbetegséggel összefüggő elváltozásról, azaz májáttétről.

Tekintettel arra, hogy az előzményeket, a képalkotó vizsgálati leleteket, az esetleges laborvizsgálatokat az Önt kontrolláló orvos ismeri legjobban, konkrét kérdéseire tőle kaphat szakavatott választ.

Kapcsolódó cikkek:
Méhnyakrák
Májrák, májáttétek
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugárterápia a tumorok ellen
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Méhnyakrák kemoterápiája
IIIB stádiumú méhnyakrák esélyei
Méhnyakrák és hüvelyégés
Hüvelyégés 7 évvel tumorműtét után
Méhnyakrák után véres széklet
Kiújult III B méhnyakrák?
Méhnyakrák III B stádium
Méhnyakrák sugárterápiája
Vérzés méhnyakrákban
Masszázs méhnyakrák után
Nőgyógyászati félelmek
Öröklődő méhnyakrák?
Hogyan tovább?
Méhnyakrák és szexualitás 2.
Gyötrődő kismama
Méhnyakszűrés, nem múló méhszájseb
Méhnyakrák: hüvelyszárasság a műtét után
Méhnyakrák áttét nélkül

Top