Méhnyakrák utolsó stádiuma 23 évesen?

23 éves vagyok és méhnyakrákom van. Hihetetlenül félek attól, hogy már nem lehet gyerekem és nem láthatom felnőni. És ez valószínű, hogy így lesz. Már kezdek belenyugodni abba, ami vár rám, de mégis kíváncsi lennék arra, hogy mi az utolsó stádiuma ennek a folyamatnak. Tehát, hogy a halál előtt mire kell egy ilyen betegnek számítania, fájdalmakra vagy mire?

Leveléből nem derül ki, hogy pontosan milyen szövettani (esetleg csak citológiai?) eredmény alapján mondható ki, hogy méhnyakrákja van, nem tudjuk menyire terjed rá a betegség a nemi szervekre, illetve van-e távoli áttét. Ön azt írja, hogy méhnyakrák utolsó stádiuma. Ez azt a stádiumot jelenti, amikor egy rosszindulatú daganatos folyamat szétterjedt a szervezetben, s az eredeti, a primer daganattól eltérő szervekben (májban, tüdőben, csontokban, agyban) áttétet adott, tehát ott is burjánzásnak indultak a ráksejtek, s azok már kezelésekkel sem kontrollálhatók.

Mivel levele alapján nem tudjuk, hogy pontosan mi a diagnózis, ezek nélkül az információk nélkül nem lehet igazán válaszolni a kérdése többi részére. Tudnia kell, hogy a méhnyakrák korai stádiuma akár 99%-os biztonsággal gyógyítható, akár egy konizációval (kúp alakú kimetszéssel) is, ezért egy ilyen helyzetben nem igazán ésszerű azon gondolkodni, hogy mi az utolsó stádiuma ennek a folyamatnak, milyen panaszok-tünetek jelentkeznek, ha egy daganatos betegség szétterjed a szervezetben.

Ha egy műtétileg kezelhetetlen, s az onkológiai terápiás lehetőségeket is végigjárt betegről van szó, akkor az aktív kezelések befejeződése után (tehát amikor már nem tartható kordában tovább a szétterjedt rákos folyamat) a tüneti kezelésekre, a panaszok csökkentésére ugyanúgy figyelni kell továbbra is. Ugyanakkor mivel nincs információnk az Ön jelenlegi valós állapotáról, érdemben ennél több információt nem tudunk megosztani Önnel, javasoljuk a kérdéséhez lentebb összegyűjtött kapcsolódó kérdések és válaszok átnézését is.

Kapcsolódó cikkek:
Több rákbetegségért is vírusok a felelősek
Méhnyakrák: hogyan pusztít a HPV? (video)
Méhnyakrák: a vírusok és a stressz kapcsolata
Vírusból méhnyakrák: oltás kinek, hol, mennyiért?

Méhnyakszűrés
Nőket veszélyeztető rákok
Védőoltás a méhnyakrák ellen

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Méhnyakrák gyógyítása 4-es stádiumban?
Méhnyakrák II vagy IV stádium
Méhnyakrák: sugárkezelés utáni hasmenés
Méhnyakrák III. stádium
Méhnyakrák II B stádium
Méhnyakrák III B stádium
LSIL CIN1 rákszűrés-eredmény
Nem magyarázzák el a citológiai leletet!
P3 után: mért nem tudják gyógyítani a fertőzésem?
P4 citológia, szabálytalan vérzések
P4, HPV 31, HPV 6, rákmegelőző állapot
Rákszűrés, citológia, P3-as eredmény
Öröklődő méhnyakrák?
Hogyan tovább?
Méhnyakrák és szexualitás 2.
In situ méhnyakrák

Top