Méhszájseb és HPV

Évek óta fennálló, havi rendszerességgel vissza-visszatérő, erős fehér folyásom van, amit égő, viszkető, gyulladásos tünetek kísérnek. Több nőgyógyászati rendeléshez is fordultam, sikertelenül. Ezek a tünetek a menstruációm kezdete előtt egy héttel kezdődnek minden hónapban. Különböző kúpokat írtak fel, amelyek elmulasztották, de a következő hónapban újra előjön és ez évek óta tart.

Rettenetesen kellemetlen a férjem előtt is. 31 éves vagyok. 13 éve szültem. Aztán méhszájsebet állapítottak meg. Orvosom válasza: nem látja azt senki rajta kívül. Kicsit aggódom, mert kb. tíz éve kiderült, hogy hpv vírus magas kockázatú fajtáját hordozom.

Javaslatát szeretném kérni: mivel a méhszájsebem nincs kezelve, mi lenne a legjobb: ha műtétileg el kellene távolítani vagy maradjon úgy (a HPV vírust figyelembe véve). Mi lehet az oka a havi rendszerességgel visszatérő panaszaimnak?

Az éves rákszűrés során cytológiai és váladék vizsgálatot kell végezni. Ha valamelyik vizsgálat pozitív, akkor lehet továbblépni. Pozitív váladék esetén kezelni kell a gyulladást kiváltó okot, pozitív cytológia esetén HPV vizsgálat jön szóba és ismételt
pozitivitás esetén szövettani mintavétel. Ha a méhszájon eltérés van, akkor szóba jöhet ennek műtéti megoldása, de ezt akkor célszerû végezni, ha további terhességeket már nem kíván vállalni.

Kapcsolódó cikkek:
Vírusból méhnyakrák: oltás kinek, hol, mennyiért?
Méhnyakrák
Méhnyakszűrés

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
HPV, méhszájseb, nem múló folyás
Fájdalmas HPV vizsgálat
Melanoma és HPV
P3 és HPV 19 évesen
P2-es nőgyógyászati szűrés
P4-es kismama
Méhszájseb, P4-es eredmény
Méhnyakszűrés, P4-es eredmény
Méhnyakszűrés eredmény: P3
Öröklődő méhnyakrák?
Örökölhető-e a HPV?
Hogyan tovább?
Méhnyakszűrés, nem múló méhszájseb
Gyötrődő kismama

Top