Mellrák kiújulása mindkét mellben egyszerre?

2000-ben rosszindulatú melldaganat miatt voltam műtve, majd 2002-ben kiújult, ezért újabb kemoterápia, sugárterápia következett. 2005 májusában terhes lettem, 2006. februárban egészséges kisfiam született. Rendszeresen járok ellenőrzésre, utoljára 2007. februárban voltam. Mindeddig mindent rendben találtak.

A melleim (a nem műtött is) sokat fájnak, de semmiféle elváltozást nem vettem észre. A napokban viszont észrevettem a nyakamon megduzzadt nyirokcsomókat. Ez lehet a mellrák kiújulásának, vagy áttét jelentkezésének a hírnöke? Nagyon félek, következő szűrővizsgálataim 1-2 héten belül lesznek, de ha lehet, kérem szíveskedjenek válaszolni, mert ilyen esetről még nem hallottam. Nagyon köszönöm addig is. Egy anya.

Önmagában a mellek fájdalma nem utal kiújulásra, az emlődaganatok legtöbbször fájdalmatlan csomó formájában jelentkeznek. A nyakon lévő megduzzadt nyirokcsomók leggyakrabban valalmilyen gyulladás, fertőzés következményei, de az Ön kórelőzményének ismeretében felmerülhet a gyanúja annak is, hogy összefügg korábbi emlőbetegségével. Reméljük, hogy a rövidesen esedékes vizsgálatok megnyugtató eredményt hoznak.

Kapcsolódó cikkek:
Emlőrák
Emlőszűrés és a mellek önvizsgálata
A HER2-pozitív emlőrák és célzott kezelése
Kicsorbítható az éle Démoklész kardjának

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Kiújult HER2 emlőrák
Emlőrák kiújulás műtét után
5 évvel emlőműtét után

Top