Mellrák, remegő hasizom (jelige: sziszi)

Azt szeretném megtudni, hogy mellrák miatt kemoterápián veszek részt és különös dologra lettem figyelmes. Lehetséges, hogy olyan erős magnéziumhiány léphet fel, hogy a hasizmom spontán remeg? Vagy elképzelhető, hogy a bélrendszer tiltakozik ilyen remegéssel a gyógyszeres kezelés ellen? Nem tudom mit csináljak, a kezelőorvosomnak már mondtam, de nem is akar tudomást venni róla. Esetleg keressek fel egy belgyógyászt ezekkel a panaszokkal? (Terhes nem lehetek, hiszen 1 éve fent van a spirál, és tisztában is vagyok a kemoterápia alatti terhesség következményeivel, éppen a kezelőorvosom ajánlotta még a spirállal való védekezést).

Nagyon kérem adjon tanácsot, hiszen épp elég gondom van. Bár fájdalmat nem okoz, de közérzetemre igen csak kihat, hogy sokszor napokig eltart ez a fajta hasi panasz, majd 1-2 napig nincs, és kezdődik ismét. Előre is köszönöm figyelmességét.

A hasizom egy nagy, erős izomlemez a mellüreg és a hasüreg között, ennek az ismételt összehúzódása tapasztalható például csuklás kapcsán. A hasizomremegés, amelyről Ön számol be, nem típusos panasz, ebből következően az orvos számára is nehezen értelmezhető, ezért nem is tud kezelőorvosa érdemben reagálni a panaszára.

A magnéziumhiányt a szokásos vérvételek kapcsán végzett magnézium vizsgálattal lehet alátámasztani vagy kizárni, de még az esetlegesen alacsony érték esetén sem lehet azt mondani, hogy ez ok-okozati összefüggésben van a tapasztalt panaszokkal.

Nem írta, hogy ez a panasz időben összefügg-e az alkalmazott kemoterápiás kezeléssel, s változik-e hányáscsillapítók hatására. Látatlanban, a pontos részletek ismeretének hiányában nem tudunk ennél konkrétabb véleményt alkotni.

Kapcsolódó cikkek:
Emlőrák
Emlőrák: semmit sem szabad halogatni
Nem megyünk orvoshoz, mert félünk a betegségtől
Emlőrák: mielőbb felfedezni, hamar műteni
Emlőrákos asszonyok vallanak kálváriájukról
Áttétes emlőrákban is sorvasztják az ereket
A HER2-pozitív emlőrák és célzott kezelése
Rettegett hányinger: hogy kerülhetjük el?

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Mellrák: in situ ductalis carcinoma
Megvastagodott műtött mell
Emlőrák: csomó a műtéti hegnél
Mellrák: vizsgálatok műtét után
Áttét nélküli mellműtét
Mellműtét után 9 hónappal
Mellműtét utáni CEA értékek
Aggasztó laborleletek mellrákműtét után
Tumor vizsgálati értékei
Mellrák: áttét esélyei
Mellrák, magas trombocitaszám
Fehérvérsejtszám-csökkenés
Emlőrák: kemo vagy nem kemo?
Emlőrák terápiája
Emlőrák: döntés a kemoterápiáról
Emlőrák műtét után
Mellrák: van más mód?

Top