Műthetetlen májrák (jelige: nemere)

Édesanyámnak műthetetlen májrákja van. (Műtét volt, de a daganat elhelyezkedése és mérete miatt nem lehetett eltávolítani azt.) Az onkológiai szakrendelésen azt mondták, hogy legfeljebb néhány hónapja lehet hátra szegénynek. Emiatti kétségbeesésemben kezdtem el keresni-kutatni az interneten (így jutottam ide, Önökhöz is) és találtam néhány cikket egy sorafenib nevű anyagról, mely állítólag nagymértékben lassítja a daganat növekedését.

Kérdéseim:
– meg tudják-e erősíteni ezt a hírt?
– ha igen, vannak-e olyan gyógyszerek, melyeknek a sorafenib a hatóanyaguk, illetve
– Magyarországon kapható-e ilyen?

Sorafenib hatóanyagú készítmény van Magyarországon is forgalomban, azonban a készítmény nincs törzskönyvezve sem hazánkban, sem máshol a májrák kezelésére. Bizonyos szövettani típusú áttétes veserákoknál lehet alkalmazni egyedi métányossági kérelem kedvező elbírálását követően.

A cikkek, amelyeket találhat, gyógyszervizsgálatokról, gyógyszerkipróbálásokról szól(hat)nak, amelyeket annak eldöntésére végeznek, hogy ez a hatóanyag más betegségek különböző sátdiumaiban milyen eredménnyel használható.

Valóban a májdaganatokkal kapcsolatban vannak ígéretes vizsgálatok, de legjobb tudomásunk szerint jelenleg hazánkban nem folyik májrákosok sorafenib kezelésével kapcsolatos klinikai vizsgálat.

Kapcsolódó cikkek:
Májrák
Gyógyszerfejlesztés: küzdelem az idővel
Ahogyan az életre, a búcsúra is készülni kell

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Májdaganat a főütőéren
Májdaganat tünet nélkül
Májrák kezelése

Top