Nagy csontfájdalmak (jelige: Fájdalom)

2002-ben műtöttek emlőrákkal, akkor csak sugárkezelést kaptam. 2003-ban combnyaktörésem lett, s medimetal gammaszegezést végeztek, ami jelenleg is bent van a lábamban. Azóta nekem sokat fáj a műtött lábam, többször vissza is mentem az orvoshoz, s mindig azt a választ kaptam, hogy a fém jól helyezkedik, azt onnan kirobbantani sem lehet.

Onkológiai vizsgálatokra rendszeresen járok, eddig mindent rendben találtak, a vérvizsgálati eredményeim is jók, legutóbb ez év januárban voltam. A lábam viszont most már annyira fáj, hogy majd megőrülök, görcsös fájdalom, s olyankor megmerevedik. Semmiféle fájdalomcsillapítót sem tudok szedni, mert mindegyiknek a mellékhatása kijön rajtam. Szóval sokat szenvedek.

A háziorvosom elutalt az idegsebészetre, ott azt mondták, hogy az 5-ös csigolyánál van valami probléma, MRI vizsgálatot javasoltak. Ez úgy néz ki, hogy nem tudják megcsinálni a beültetett fém miatt, ezért vissza kell mennen hétfőn az idegsebészhez.

Szeretném megkérdezni, hogy jó helyre küldtek-e engem, nem inkább az onkológiára kellett volna mennem? Nagyon el vagyok keseredve, mert az idő megy, a fájdalmaim pedig fokozódnak. Csontizotóp vizsgálaton 2006 nyarán voltam utoljára, s ott azt mondták, ami látható a felvételen, az inkább degeneratív eredetű.

Nagyon kérem sziveskedjenek tanácsot adni, mi tévő legyek, hova forduljak, mert már nem bírom ezeket a fájdalmakat.

Amennyiben megkezdődött az idegsebészeti kivizsgálása, egyelőre annak folytatása javasolt, illetve képalkotó vizsgálatok elvégzése, különösen akkor, ha onkológusánál az év elején volt. Ugyanakkor az onkológustól is kérhet tanácsot csontfájdalmai miatt, s az onkológus is kezdeményezhet további vizsgálatokat, illetve nagy valószínűséggel tanácsot tud adni az Ön állapotát rontó fájdalom mérséklésére alkalmazható gyógyszerekről, lehetőségekről is.

Kapcsolódó cikkek:
Részletes információk a fájdalomcsillapításról
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Csontáttétek a daganatos betegségben
Csontfájdalmak sajátos kezelése

Top