Nagymama májáttéte (jelige: nagyim mája)

A lényeg: semmi sem biztos, mert a CT-n két elváltozást láttak a májon az MR-en meg 1-et. Valószínűleg, amit a CT-n láttak, mármint az egyik hypodens képlet az ciszta, és azt mondták, hogy azzal nem szoktak MR-en foglalkozni, le se írják.
A lényeg, hogy nagyimnak a leletét konzultációra viszik, mert állítólag protokoll szerint 1 gócnál szövettant kell csinálni, de a doktornő nem szeretné ha megszúrnák, ezért ő várna 2 hónapot és újra elküldené MR-re, és ha addig nő, akkor áttét.

Mondta még azt is a doktornő, hogy nagyon necces lenne a kemó, mert nagyi 75 éves és 40 kg, és ezért lehet, hogy belehalna vagy ártanának vele.

A kérdésem az lenne, hogy így, ha nem kezelik mennyi ideig lehet élni? A doktornő azt mondta hogy az átllag 6-8 hónap, de még semmi sem biztos.

A májban lévő gócból biopszoiával (tűszúrással) eltávolított sejtek vizsgálata nagy valószínűséggel eldöntheti, hogy áttétről van-e szó, vagy sem. A várakozás és a kontrollvizsgálat mellett szólhat, ha a beteg életminősége jelenleg elfogadható, s a kemoterápiás kezelés tényleg a szokásosnál nagyobb kockáztatot, több kellemetlenséget jelentene.

Ahogyan korábban jeleztük, ebben egy, a beteget soha nem látó orvos egy internetes oldalon nem tud véleményt nyilvánítani, s ennek a levelezési oldalnak a kereteit meghaladja, hogy úgynevezett másod-véleményt adjunk egy konkrét esetben.

Előzmény 1.
Előzmény 2.

Top