Nagysejtes tüdőrák (jelige: S.O.S. APA)

Hörgő vagy tüdő rosszindulatú daganatát diagnosztizálták a 69 éves apámnál. Nagysejtes a betegsége. De mit jelent ez? Megműtötték volna úgy, hogy az egyik orvos a felső lebenyt akarta eltávolítani, egy másik a jobb fél tüdőt. Most ott tartunk, hogy nem műtik meg. Nincs áttét sehol.

Miért húzzák az ídőt? Sajnos megint véres váladékot köp. Kétségbe vagyok esve, mert nagyon sajnálom. Senki nem mondja meg, hogy mi a baja és mit tegyünk. Miért kell halálra ítélni egy embert, mert megöregedett?!

Az édesapja életkora önmagában nem ellenjavallata a tüdőműtétnek. Természetesen lehetnek olyan kísérőbetegségei, amelyek növelik a műtét kockázatát. Keressen lehetőséget megbeszélésre édesapja kezelőorvosával, aki felvilágosíthatja, hogy van-e műtétre lehetőség, biztosan nem derült-e fény távoli áttétre, mikor lehet elvégezni az operációt, s amennyiben műtétre kerül sor, melyek a gyakori szövődmények. Ezekre a kérdésekre egyedül a kezelőorvos adhat választ, aki ismeri édesapja jelenlegi állapotát, s kórelőzményeit. A betegek alapvető joga, hogy a betegségükkel összefüggésben minden információt megkapjanak.

Kapcsolódó cikkek:
Tüdőrákok: kis és nem kis sejtes daganatok
Tüdőoperáció

Top