Nőgyógyászati félelmek (jelige: Két fiús Anya)

Augusztus 27-én volt egy conisatio műtétem. Az orvosom kórosan elváltozott hámsejtet talált. A szövettan jó lett a cytológia szintén, P1-es. Azóta a görcseim és a folyásom még erősebbek lettek! Menstruációm pontosan megjött, de nem tartott 24 óráig. A héten visszamentem az orvoshoz a fenti panaszok végett, meg azóta a Párom közösülés után érez valami érdes kemény dolgot a hüvelyemben!

Kolposzkópiát végzett, ahol megállapította, hogy a kórosan elváltozott hámsejt még mindig ott van, sőt nagyobb lett! A papíromon ez van: Sz.:I, Intracervicalis kiterjedt laphám metaplasia. Cervicitis chr. HPV inf. felvetödik. III. Proliferatios fázisú endometrium. Mellső ajkakon 9 óra és 1 óra között jódnegativ hám (II!A-5)

Elküldött laborba, ahol minden rendben van, meg hüvelyi UH-ra. Ahol ezt írta a papíromra, idézem: Uterus fölött a közép vonaltól kissé bal oldalra 3,57×3,14 cm-es hypodens képlet (ovarium?) látható. Douglasban kevés szabad folyadék (0,8cm)!

Ezek mit jelentenek? 3 hónap múlva kell visszamennem hozzá, ha csak esetleg a hasgörcseim, amik elég erősek így is nem erősödnek. Meg még azt szeretném kérdezni, hogy ön szerint vett most újra kenetet? Helyesen járt-e el? Nem késői, hogy csak 3 hónap múlva kell visszamennem?

A negatív szövettani eredmény birtokában a 3 havonta történő ellenőrzés az egyébként panaszmentes nőknél a szokásos eljárás. Természetesen, ha a tervezett három hónapos kontroll előtt panaszai lennének, keresse fel soron kívül a nőgyógyászát.

Azt, hogy történt-e ismételt cytológiai vizsgálat, csak az ott jelenlevő kollégák tudják megmondani, illetve eldönti a kérdést az, hogy van-e erről a vizsgálatról lelet, amelyet Ön is megkaphat. A leletből az is kiderülhet, hogy a HPV (humán papilloma vírus) fertőzés gyanúja, amelyet a leírásban felvetettek, igazolódott-e. A leírás alapján az UH vizsgálat kapcsán sem találtak jelentős kóros eltérést.

Kapcsolódó cikkek:
Méhnyakszűrés
Méhnyakrák
Méhtestrák
Nőket veszélyeztető rákok
Védőoltás a méhnyakrák ellen

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Óvszer nélkül condyloma után
P3 és HPV 19 évesen
Öröklődő méhnyakrák?
Hogyan tovább?
Méhnyakrák és szexualitás 2.
Gyötrődő kismama
Méhnyakszűrés, nem múló méhszájseb
Méhnyakrák: hüvelyszárasság a műtét után
Méhnyakszűrés eredmény: P3
Aggodalom a HPV miatt
Örökölhető-e a HPV?

Top