Nőgyógyászati gondok, ciszták (jelige: Rozetta)

Több mint fél éve kínlódok és érdemben nem segít senki sem rajtam, ezért szeretném, ha választ kaphatnék. Idézek a CT leletemből: az uterusz életkorhoz képe most tömegesebb, cavum uteriben retentios folyadék van. A cervix kiszélesedett, 47×48 mm-es, benne számos 10 mm-es hipodens 25-28 HU dentitású kerekded képlet figyelhető meg. A vaskos cervix a kismedencében dorsalis, ill. bal oldalon helyezkedik el és a jobbra dislocalja a rektumot. A bal ovariumban egy 20 és 30 mm-es, a jobb ovariumban egy 26 mm-es cystosus képlet ábrázolódik. A kismedencében bal oldalon az iliacalis erek mentén néhány 5-6 mm haránt átmérőjű nyirokcsomó figyelhető meg.

Menstruációm nem szabályos, hónapokig nem jelentkezik vagy éppen több hónapig egyfolytában vérzek. Fájdalmaim vannak, amit pszihés gyógyszerekkel kezelnek, mert azt mondják, ez ilyen eredetű. A bal mellemben is találtak cisztát, amit leszívtak. Jelentős fogyásnak indultam, alig másfél hónap alatt 15 kg-ot fogytam. Sajnos kínlódok a vizelet és széklet problémákkal is, de ezt háziorvosom figyelmen kívül hagyja. Nem tudom mitévő legyek.

A levelében leírtak nem utalnak egyértelműen rosszindulatú daganatra, annak ellenére, hogy 15 kg-os fogyást is panaszol. A fogyás hátterében valóban állhat pszichés ok is, de ennek kimondása előtt, jelentős fogyás esetén azért kivizsgálás szokott történni. Tekintettel arra, hogy levelében CT leletéből idéz, feltételezhető, hogy Önnél is történtek laborvizsgálatok és képalkotó vizsgálatok. A székelési panaszok és a fogyás ugyanakkor indokolhat emésztőrendszeri kivizsgálást, bélvizsgálatot is.

A CT lelet azt mutatja, hogy a méh (uterus) üregében folyadék van, a méh nagyobb a szokásosnál, és a rectumot (a végbelet) eltolja a szokásos helyéről (diszlokálja). A petefészkekben cisztákat írnak le. A kismedencében leírt nyirokcsomók normál méretűek.

Az, hogy nőgyógyászati szempontból mi a teendő, függhet az Ön életkorától, ez ügyben a nőgyógyászával való részletes megbeszélés javasolható, részben panaszai, részben a CT lelet miatt, mivel leveléből az is kiderül, hogy nőgyógyászati kezelés alatt is áll/állt, hiszen a petefészek ciszta leszívását is említi. Nem daganatos nőgyógyászati betegségek ennél részletesebb konzultációja meghaladja a mi kompetenciánkat, mivel mi elsősorban onkológus szakértőkkel állunk kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek:
Több időt kellene a wc-n tölteni
Vastag- és végbélszűrés
Béltükrözés: a gyógyítás alapja a diagnózis
Az elhízás növeli a vastagbélrák halálozását
Székrekedés, gondok a wc-n: bélrák is okozhatja!
Méhnyakszűrés
Nőket veszélyeztető rákok
Méhnyakrák: a vírusok és a stressz kapcsolata

Top